Ga naar Content

Ravage na explosie bij woning Nieuw-Vennep

Een woning aan de Marketentster in Nieuw-Vennep is vannacht rond 1.30 uur vernield door een explosie. Er raakte niemand gewond, maar de schade in de woning is groot. Al langer wordt gemeente Haarlemmermeer geteisterd door explosies in woningen.

Door een explosie is de woning aan de Marketentster in Nieuw-Vennep vernield - Foto: Inter Visual Studio

"Alsof er vuurwerk in een put werd gegooid, maar dan drie keer zo hard", vertelt een anonieme buurtbewoner over de harde knal. Door de explosie zijn de voordeur, het portiek, het zijraam, de glazen pui en het dak vernield. Inmiddels is het huis dichtgetimmerd. 

Na de harde knal kwam de politie in groten getale naar de wijk. Een politiehelikopter vloog rondjes boven de wijk en de agenten hebben samen met een politiehond de straten uitgekamd. De agenten keken onder de auto's, in struiken en in tuinen, vertelt een anonieme omwonende.

Een verdachte is gevlucht vanuit de Marketentster via de Turfsteker, vertelt de woordvoerder van de politie tegen NH. Het gaat om een donker geklede man met een tenger postuur en een lengte tussen de 1.60 en 1.80 meter. Hij heeft een zwart baardje. De dader is nog niet gevonden, en daarom zoekt de politie naar getuigen en camerabeelden.

"Het is vreselijk voor de bewoners en hun naaste buren, slachtoffers van deze laffe daad"

Marianne Schuurmans, burgemeester Haarlemmermeer

"Zeer geschrokken en ontdaan van de melding van een explosie in een woonhuis in de Marketentster in Nieuw Vennep", zei burgemeester Marianne Schuurmans vannacht om 3.22 uur op X. "Gelukkig geen gewonden, maar het is vreselijk voor de bewoners en hun naaste buren, slachtoffers van deze laffe daad."

Serie explosies

Haarlemmermeer wordt al langer geteisterd door explosies bij woonhuizen. Dit zorgde voor een gevoel van onveiligheid. De burgemeester stelde twee weken geleden in Zwanenburg een veiligheidsrisicogebied in. Dat betekent dat er in dat gebied camera's hangen en preventief gefouilleerd mag worden door de politie. 

Voor de twee explosies aan de Amestelle werden in totaal vijf minderjarige verdachten aangehouden. De politie vermoedt dat dit vijftal was ingehuurd om de aanslagen te plegen. De week daarvoor was het al raak aan de Marialaan in Zwanenburg. De politie onderzoekt nog of de vijf verdachten ook aan deze eerste explosie zijn te linken. 

De politie doet nog onderzoek naar de explosie aan Marketentster. Ook wordt daarbij gekeken of er een link is met de eerdere explosies in Haarlemmermeer, vertelt de woordvoerder van de politie.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]