Ga naar Content

Station Heiloo straks zonder kiosk en toilet: "Moeten we het dan op de rails doen?"

Inwoners van Heiloo en omgeving zijn teleurgesteld over de plannen voor hun station: ProRail wil de kiosk en het openbaar toilet op het station volgend jaar weghalen. Dat vooral ouderen in de winter niet even binnen in de kiosk kunnen wachten, levert veel negatieve reacties op.

Reizigers op station Heiloo reageren verbaast - Frank Veenhof/NH

ProRail zelf spreekt over 'het toekomstbestendig maken' van het station. Begin 2025 wordt de perronkap vernieuwd en worden er zonnepanelen op geplaatst.

Maar de energie die daarmee opgewekt zal worden, wordt niet gebruikt voor de kiosk of het openbaar toilet. Die verdwijnen namelijk, omdat ProRail weinig reizigersgroei verwacht in Heiloo.

"De Kiosk geeft niet alleen fijne koffie, maar ook een stukje persoonlijk contact en sociale controle"

Teleurgestelde reiziger op Facebook

Ook in de Facebookgroep 'Je bent Heilooër als ...' wordt met verbazing gereageerd. "De kiosk en het toilet moeten juist blijven", reageert Anneke.

Kritische vragen

Ook CDA Heiloo reageert onder het bericht op Facebook. "Bijzondere argumentatie en prioriteiten van ProRail. We zullen hier kritische vragen over stellen", schrijft de politieke partij. 

Een ander lid van de Facebookgroep benadrukt het belang van het behouden van de kiosk: "De kiosk geeft niet alleen fijne koffie, maar ook een stukje persoonlijk contact en sociale controle."

Lees ook