Ga naar Content

Ajax verliest arbitragezaak en moet zaakwaarnemer Tagliafico alsnog een ton betalen

Ajax moet de zaakwaarnemer van oud-speler Nicolás Tagliafico 100.000 euro extra overmaken. De Amsterdamse club had juist een half miljoen van hem willen hebben, maar de arbitragecommissie van de KNVB heeft de Argentijn Ricardo Schlieper in het gelijk gesteld.

Nicolás Tagliafic viert de 36e landstitel van Ajax in 2022 - Foto: ANP/Maurice van Steen

Toen Tagliafico begin 2018 tekende bij Ajax, ontving Schlieper 200.000 euro voor zijn werk als zaakwaarnemer. In het contract werd opgenomen dat Schlieper bonussen zou krijgen als Tagliafico langer bij Ajax zou blijven. Maar toen de linksback in 2020 zijn contract verlengde, werd een nieuwe premie voor Schlieper afgesproken: 500.000 euro.

Ajax stelt dat het nieuwe bedrag in de plaats komt van de eerdere afspraken, maar Schlieper dacht dat het tarief bovenop de eerder besproken premies zou komen. Ajax wilde het volledige bedrag van de tweede deal terug, omdat Schlieper "tekortschiet in de nakoming van zijn verplichtingen", staat te lezen in het vonnis van de arbitragecommissie.

Die gaat niet mee in die eis van Ajax en oordeelt bovendien dat de club de bij tweede overeenkomst niet voldoende duidelijk heeft gemaakt dat de eerste daarmee vervangen was. Ajax moet Schlieper dus nog 100.000 euro betalen, het bedrag waar de zaakwaarnemer recht op had op basis van het eerste contract.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.