Ga naar Content

Oplichter haalt kluis leeg en jat spullen mee van 77-jarige inwoner Bussum

Een kluis van een 77-jarige inwoner van Bussum is donderdagmiddag 21 maart door een oplichter meegenomen. Ook andere persoonlijke spullen haalde hij, onder het mom van veiligstellen bij de bank, op. De verdachte deed zich voor als bankmedewerker en kreeg zo toegang tot haar spullen. 

De vrouw is op dat moment thuis in haar woning aan de Meentweg. Ze wordt opgebeld door iemand die zich dus voordoet als personeelslid van de bank. Er wordt zo op haar ingepraat dat ze overtuigd raakt.

Kluis

Al die tijd blijft de oudere mevrouw aan de telefoon met zogenaamd de bank. Rond 14.20 uur, staat de koerier voor haar deur. Ze geeft haar bankpas af. Eenmaal binnen geeft ze hem ook nog een kluis mee met waardevolle spullen.

Met de gestolen bankpas wordt bij een geldautomaat aan de Prinses Christinastraat in het Utrechtse Westbroek gepind. Hij neemt 500 euro mee. De man wordt geschat tussen de 17 en 24 jaar oud te zijn, heeft een lichte huidskleur en slank postuur. Hij heeft donker kort krullerig haar met opgeschoren zijkanten. 

Signalement van de jongeman - NH Nieuws

Herken je de verdachte of wil je jezelf melden?

Bel met de politie 0800-6070.  

Anoniem kan dat via 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. 

Uitzending Bureau NH

Uitzending Bureau NH: woensdag 17.10 uur op TV.

Lees ook