Ga naar Content

Volleybalsprookje in Warmenhuizen: oud-bondscoach Bert Goedkoop brengt Dinto naar de top

De volleybalsters van Dinto uit Warmenhuizen zijn bezig aan een unieke reeks. In negen jaar tijd promoveerde het damesteam maar liefst vijf keer. Ook dit jaar dwongen de Noord-Hollanders promotie af. Volleybalicoon Bert Goedkoop stapte zo'n acht jaar geleden in bij de club en speelt een belangrijke rol in het succes van de club. 

Bert Goedkoop speelt een belangrijke rol in het succes van Dinto - NH Nieuws

"Wat ik hier aantrof was toch wel calimero-gedrag. Opkijken tegen alle grote clubs in Nederland. Dat is wel veranderd gelukkig", aldus Bert Goedkoop. De ervaren trainer traint meerdere damesteams van Dinto en ook is hij actief bezig met de jeugdopleiding.

Warmenhuizen

Een aantal jaren geleden maakt de club een bewust keuze om alleen met spelers te werken uit Warmenhuizen en uit de nabije omgeving. Dat is een succesvolle keuze gebleken. "Als je spelers van buitenaf aantrekt, dan is de loyaliteit toch anders. Na één of twee jaar verlaten ze de club vaak weer. Dit is een hele hechte groep en er is veel meer binding met de club", vertelt een trotse voorzitter Niels Goudsblom. 

"Ik ben hier vooral met heel veel plezier op mijn eigen manier bezig"

oud-bondscoach Bert Gedkoop

Tijdens een hardloopwedstrijd werd Goedkoop door de Dinto-voorzitter aangesproken. Zo is het balletje gaan rollen en werkt Goedkoop met veel plezier aan een volleybalsprookje. "Ik heb hier niet echt een missie. Ik ben hier vooral met heel veel plezier op mijn eigen manier bezig."

Bert Goedkoop speelde meer dan 200 interlands voor Oranje. Met het Amstelveense Brother Martinus werd hij zes keer Nederlands kampioen. Met dat team haalde hij ook vijf keer de Europacup-finale.

In de jaren negentig werd Goedkoop volleybalcoach. Met het Belgische Maaseik werd hij landskampioen en won hij de beker. Daarna werd hij bondscoach van het Nederlands vrouwenteam. Onder zijn leiding werd Oranje in 1995 Europees kampioen. In 1996 werden de vrouwen vijfde op de Olympische Spelen.

Van 2000 tot 2004 was hij coach van het Nederlands mannenteam. Na die klus ging hij aan de slag als bondscoach van het Nederlands beachvolleybal-team. In 2009 werd hij technisch directeur van de Nederlandse volleybalbond waar hij tot 2013 werkte. 

Lees ook