Ga naar Content

Nipt verlies na thriller voor debuterende volleyballers van Huizen in eredivisie

PDK Huizen is het avontuur in de eredivisie begonnen met een nederlaag. In een sfeervolle sporthal Wolfskamer maakten de Huizers zaterdag hun debuut op het hoogste niveau. De volleyballers van trainer Teun Buijs moesten na een spannende slotfase hun meerdere erkennen in VCN uit Capelle aan den IJssel (2-3). 

Volleyballers Huizen verliezen eerste eredivisie wedstrijd - Foto: Martijn Kramer

De openingsfase was een gelijkopgaande strijd. Toch sleepten de bezoekers uit Capelle aan den IJssel de eerste set met 21-25 binnen. Daarna liet Huizen zich van een betere, andere kant zien. Het fanatieke publiek ging massaal achter het team staan. Mede daardoor werden de tweede (25-15) en derde set (25-18) overtuigend gewonnen. 

Tekst loopt door onder de video.

Reactie aanvoerder Alex Meijs na nipte verlies - NH Nieuws

Spannende vijfde set

Helaas voor de toeschouwers van de thuisploeg wist VCN de rug te rechten. De bezoekers waren heer en meester in de vierde set, 2-2. Daardoor kwam alles aan op een vijfde en beslissende set. Huizen kreeg in die slotfase langzaam de overhand. Lange tijd leek een overwinning binnen handbereik, maar toch trokken ze aan het kortste eind: 14-16.

Tekst loopt door onder de video.

Trainer Teun Buijs over het nipte verlies met PDK Huizen - NH Nieuws

Niet puntloos

Huizen begint de competitie overigens niet puntloos. De twee gewonnen sets leveren de volleyballers van trainer Teun Buijs namelijk één punt op. 

Volgende week speelt de volleybalclub uit het Gooi hun eerste uitwedstrijd van de competitie. De club gaat dan op bezoek bij ZVH uit Zevenhuizen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52