Ga naar Content

Dit was de warmste plek van Noord-Holland op de warmste 6 april in de geschiedenis

Het is officieel: landelijk is het vandaag de warmste 6 april in de geschiedenis. Zo warm als in Eindhoven (25,2 graden) werd het in Noord-Holland niet, maar het scheelt niet veel: in Wijk aan Zee werd het vanmiddag maar liefst 24 graden.  

Strand bij Wijk aan Zee - Foto: surfweer.nl/surf/webcam/

Maar omdat de verschillen klein waren, was het door de hele provincie buiten goed toeven. In Den Helder en op Texel stokte de temperatuur rond de 20 graden, langs het IJsselmeer werd het een graad (of twee warmer) en in zuidelijk Noord-Holland en langs de Noordzeekust  liep het kwik op tot ruim 23 graden. Wijk aan Zee spande met 24 graden de kroon, bevestigt NH-weerman Jan Visser. 

Weerkundig is het Noord-Hollandse record niet van belang, benadrukt Visser. "Omdat de verschillen zo klein zijn. Ook op Schiphol werd het 23,5 graden." 

Aflandige wind en duinstation

Maar hoe zit dat eigenlijk? Want normaal is het langs de kust toch juist iets frisser dan verder landinwaarts? "De aflandige wind en de ligging van Wijk aan Zee in een duinstation", verklaart Visser waarom uitgerekend in Wijk aan Zee vandaag de hoogste temperatuur van de provincie werd gemeten.  

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.