Ga naar Content

Live NH Sport: dendert Telstar-trein ook over Jong PSV heen?

Het gaat de laatste tijd lekker met Telstar. Sinds het vertrek van trainer Mike Snoei pakten de Velsenaren veertien punten uit acht wedstrijden. Vooral thuis gaat het goed: er werd in 2024 nog niet verloren. Vanavond komt Jong PSV op bezoek. De aftrap is om acht uur en je kunt het duel live volgen op NH Radio. 

Telstar-stadion - Foto: NH Sport / Frank van der Meijden

Bij Telstar is de ziekenboeg leeggestroomd. Danzell Gravenberch, die last had van zijn rug, sluit weer aan en Youssef El Kachati is terug van zijn schorsing. Vorige week zat tegen Jong FC Utrecht (5-1) Zakaria Eddahchouri voor het eerst weer op de bank.

De topscorer is na een afwezigheid van tien weken vanwege een knieblessure weer fit, al zegt Landvreugd voorzichtig met hem te zijn en Eddahchouri nog niet volledig te willen belasten. De trainer heeft de luxe dat zijn gelegenheidsvoorhoede (Seedorf, Tahiri en Kaandorp) vorige week vijf keer scoorde en dat er dus geen reden is om te gaan wisselen. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Cain Seedorf loopt juichend weg na zijn eerste doelpunt voor Telstar - Foto: Orange Pictures

Jong PSV kent een zeer matig seizoen en staat op de ranglijst twee punten onder Telstar. De Eindhovenaren doen het vooral in uitwedstrijden belabberd. De laatste winstpartij buiten De Herdgang werd bijna vijf maanden geleden behaald: 1-4 bij FC Dordrecht. Aan het begin van dit seizoen wist Jong PSV op eigen veld Telstar met 1-0 te kloppen. 

Gelijkspel

Een andere, op zijn minst opmerkelijke, statistiek is dat wedstrijden tussen Telstar en Jong PSV in Velsen-Zuid vrijwel altijd in een gelijkspel eindigen. Tien keer stonden de teams in competitieverband tegenover elkaar en acht keer werd het gelijk. In het seizoen '18/'19 won Jong PSV met 4-2. Het seizoen erop was Telstar met 1-0 de sterkste dankzij een eigen goal van Shurandy Sambo. 

Het verslag bij Telstar - Jong PSV krijg je van Erik-Jan Brinkman en Frank van der Meijden. Het is de enige wedstrijd op NH Radio, want de twee Noord-Hollandse beloftenteams komen maandag pas in actie. Jong Ajax krijgt FC Den Bosch op bezoek en Jong AZ speelt in Wijdewormer tegen FC Emmen. 

Feyenoord - Ajax

We kijken in NH Sport ook vooruit naar het eredivisieweekend dat voor ons ligt. Morgen reist AZ naar Eindhoven voor de ontmoeting met PSV en zondag staan Feyenoord - Ajax en FC Volendam - RKC Waalwijk op het programma. Uiteraard maken we ook een uitstapje naar de tv. Te gast in voetbaltalkshow De Aftrap zijn Telstar-trainer Uli Landvreugd en Melvin Platje, oud-speler van onder meer FC Volendam, Telstar en NEC. NH Sport is er vanavond vanaf 19.00 uur. Je presentator is Robbert van den Heuvel. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52