Invaller Mühren helpt Volendam op valreep aan punt tegen Almere City FC

FC Volendam heeft vanmiddag met 1-1 gelijkgespeeld op bezoek bij Almere City FC. Tot diep in de blessuretijd stonden de Noord-Hollanders met 1-0 achter, maar invaller Robert Mühren wist in de blessuretijd te scoren.

Robert Mühren schiet binnen - Foto: NH Media

FC Volendam moest het stellen zonder de geblesseerden Milan de Haan en Bilal Ould-Chikh. De thuisploeg leek de score te openen, maar de Noor Kornelius Hansen stond buitenspel. De Volendammers speelden in een aanvallende 4-3-3 opstelling, maar dat leverde in het begin van de wedstrijd geen kansen op.

Richting de rust was er dan toch wat te beleven. Volendam-spits Vivaldo Semedo schoot net over. Een paar minuten later was Volendam-keeper Mio Backhaus sterk. Met een mooie redding voorkwam hij een openingstreffer van Almere City FC. Met een brilstand op het scorebord zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Tekst loopt door onder foto.

Volendam-keeper Mio Backhaus met een mooie redding - Foto: PRO SHOTS / Ron Baltus

Aan het begin van de tweede helft kreeg de thuisploeg meerdere grote kansen vanuit een scrimmage. Wonder boven wonder ging de bal er niet in. In die tweede helft werd er door beide ploegen een tandje bijgeschakeld en gebeurde er veel meer dan in de eerste helft.

Prachtige kopbal

In de 62e minuut was Benaissa Benamar dicht bij de openingstreffer, maar Almere-keeper Radlinger voorkwam een treffer met een katachtige redding. In die fase van de wedstrijd rammelde FC Volendam behoorlijk op de deur, maar gescoord werd er niet.

Tegen de verhouding in opende Almere City FC de score. Adi Nalic liep weg uit de rug van Benamar en knikte binnen. In het levendige laatste kwartier van de wedstrijd brak de wedstrijd volledig open. Het verzet van de Noord-Hollanders leek gebroken, want de thuisploeg werd regelmatig gevaarlijk.

Tekst loopt verder onder de video.

FC Volendam-trainer Regillio Simons ziet perspectief na 1-1 tegen Almere City - NH Nieuws

Toch wist invaller Robert Mühren voor een punt te zorgen. Hij tikte in de 93e minuut binnen. Heel veel schiet FC Volendam niet op met het gelijkspel. Met vijftien punten uit zevenentwintig  duels blijven de de Noord-Hollanders laatste staan in de eredivisie. Met nog zeven duels te gaan is de afstand tot plek zestien zeven punten. De ploeg die aan het einde van de competitie op die plek eindigt, gaat promotie-degradatie wedstrijden spelen.

Opstelling FC Volendam: Backhaus, Cox, Flint, Benamar (Plat/72), Buur; Le Roux, Maulun (Mühren/77), Mirani; Johnson (Karim/77), Vivaldo (Hoeve/46), Booth