Ga naar Content

Veelbesproken directeur Frans ten Berge vertrekt alsnog bij FC Volendam

Hij leek op koers om algemeen directeur van FC Volendam te worden. Maar na het einde van dit seizoen scheiden de wegen van de club en Frans ten Berge. Het Nieuwe Oranje moet dus op zoek naar een nieuw persoon die de club aanstuurt.

Zakelijk directeur FC Volendam Frans ten Berge - Foto: Sonny Sier / FC Volendam

Eerder werkte hij als commercieel directeur bij modeketen C&A. In februari 2023 kwam Ten Berge binnen bij FC Volendam. In eerste instantie verving hij Richard de Weijze als zakelijk directeur bij Volendam. Later werd zijn functie directeur nadat bij FC Volendam veel kopstukken - al dan niet noodgedwongen - vertrokken. 

Als een van de weinigen overleefde hij het ontslag van het voltallige bestuur en het opstappen van Team Jonk. Bijzonder was dat het oude bestuur, onder leiding van voorzitter Jan Smit, vlak voor het eigen ontslag nog Ten Berge op non-actief stelde. Als reden gaf FC Volendam toen een "algeheel disfunctioneren op zijn portefeuilles en geen openheid richting de club over zaken die essentieel zijn voor goed bestuur".

Ontslag

RvC-voorzitter Jaap Veerman nam hem vervolgens in vertrouwen en gaf Ten Berge alsnog de sleutel van de club. Hij maakte het ontslag ongedaan. "Daar lusten de honden geen brood van", zei Veerman op de geruchtmakende persconferentie waarin hij het ontslag van het bestuur toelichtte.

Tekst loopt door onder de video.

"Daar lusten de honden geen brood van" - NH Sport / Stephan Brandhorst

“Ik vind het mooi een bijdrage te hebben kunnen leveren aan deze prachtige club. Een club met een enorme drive om te slagen, altijd voor goud gaat, sterk verankerd is in de lokale gemeenschap en gesteund wordt door vele vrijwilligers. Dat maakt deze club zo uniek”.

Het is nog niet bekend wie Ten Berge opvolgt bij FC Volendam. Ook de zoektocht naar een algemeen directeur gaat onverminderd verder in het vissersdorp. FC Volendam speelt zondag om 16.45 uur tegen Almere City.

Lees ook