Ga naar Content

Negen spelers vertrekken, wel gaat FC Volendam door met Benaissa Benamar

Flink wat wisselingen in de selectie van FC Volendam volgend seizoen. De club uit het vissersdorp heeft het contract verlengd van Benaissa Benamar tot de zomer van 2025. Voor negen andere spelers lijkt het einde nabij bij de huidige hekkensluiter van de eredivisie.

FC Volendam juicht na snelle voorsprong - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

Damon Mirani, Brian Plat, Josh Flint, Ibrahim El Kadiri, Darius Johnson, Oskar Buur, Achraf Douiri, Joey Antonioli en Rob Tol zijn allen in het bezit van een aflopende verbintenis. Wel deed FC Volendam het duo Plat en Flint een aanbod om te verlengen. Hiervan maakten beide spelers geen gebruik. Verder heeft aanvoerder Mirani aangegeven pas aan het einde van het seizoen een beslissing te maken over zijn toekomst.

Tekst loopt verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Op de site van FC Volendam geeft directeur Frans ten Berge nog tekst en uitleg over de aankomende wijzigingen in de selectie. "We wilden graag door met Brian, Josh en Damon. Brian is een jongen uit het dorp en ook Josh heeft zijn plaats in Volendam gevonden. Om die reden wilden wij hen graag behouden, maar helaas voor ons zijn zij niet ingegaan op de aanbieding. Damon heeft ons al vroeg aangegeven graag op een zo hoog mogelijk niveau te spelen. Dat standpunt respecteren we. We wensen alle spelers die ons gaan verlaten het allerbeste in hun toekomstige carrière."

De CAO-verplichtingen bepalen dat profclubs alle spelers met een aflopend contract voor 1 april duidelijkheid moet geven over hun toekomst.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52