Uniek handbalsucces: VOC én Aalsmeer winnen nationale beker

Noord-Holland overheerst in het handbal. De vrouwen van VOC Amsterdam versloegen in de bekerfinale Venlo met 25-22. De mannen van Aalsmeer wonnen op hun beurt voor het eerst sinds 2008 de beker. Zij waren met 32-24 een maatje te groot voor Bevo.

Aalsmeer en VOC winnen nationale handbalbeker - Foto: NHV & Orange Pictures

VOC keek al vroeg in de wedstrijd tegen een grote achterstand aan. Keeper Liza Rovers wist het Amsterdamse offensief keer op keer af te breken. Toen VOC-coach Rachel de Haze halverwege de eerste helft om een time-out vroeg, keek de verliezend bekerfinalist van vorig jaar tegen een ruime achterstand aan: 10-5.

Na de tactische ingreep begon het bij VOC te lopen. Nog voor rust was de achterstand gerepareerd, mede door een paar goede treffers van Jette van Ingen. Zij bracht VOC vlak voor de pauze op gelijke hoogte: 12-12.

Comeback compleet

In de tweede helft ging de wedstrijd lange tijd gelijk op, maar wisten de Amsterdamse handbalsters in tegenstelling tot vorig jaar wél aan het langste eind te trekken. Alieke van Mourik maakte vijf minuten voor tijd twee belangrijke punten op rij. Op de schoten van de international had de bekerwinnaar van vorig jaar geen antwoord. VOC zegevierde en neemt de beker voor de vijfde keer in de clubhistorie mee naar huis.

Tekst gaat verder onder video.

VOC grijpt de nationale handbalbaker: "Het geloof kwam terug" - NH Sport/Christian Marck

Aalsmeer heeft geen kind aan Bevo

De mannen van Aalsmeer legden in hun finale de tegenstander gemakkelijker over de knie. Hoewel Aalsmeer en Bevo in de openingsfase van de wedstrijd nog gelijk opgingen, liepen de Noord-Hollanders daarna makkelijk weg bij de Limburgers. Bij rust was de stand 17-10 in het voordeel van Aalsmeer.

Een opvallende tussenstand aangezien Bevo de eerdere twee ontmoetingen dit seizoen had gewonnen. Daar was tijdens deze wedstrijd niks van terug te zien, vond ook Aalsmeer-trainer Wai Wong. "Vandaag waren we duidelijk beter dan Bevo."

Uiteindelijk won Aalsmeer met 32-24. Daarmee verovert Aalsmeer voor het eerst sinds 2008 de beker en maakt het een einde aan een serie van zes verloren finales.

Aalsmeer wint de handbalbeker: "Vandaag waren we duidelijk beter" - NH Sport/Christian Marck