Ga naar Content

Aalsmeer 1 tegen Aalsmeer 2 in halve finale handbalbeker: "Een hele vreemde wedstrijd"

Vanavond staat er een bijzondere wedstrijd in de halve finale van de handbalbeker op het programma. Aalsmeer 1 speelt dan tegen Aalsmeer 2. "Een hele vreemde wedstrijd. Wij kennen elkaar natuurlijk heel goed ", zegt Wai Wong, de trainer van het eerste team van Aalsmeer.

Aalsmeer 1 trainer Wai Wong (l) en Aalsmeer 2 trainer Celine Michielsen (r) - Foto: Orange Pictures / NH Sport

Bij Aalsmeer 2 is Celine Michielsen de trainster. "Een bijzondere wedstrijd voor mij. Niet alleen omdat het tegen het eerste is, maar ook omdat mijn broertje Pepijn Michielsen in het eerste speelt", vertelt Michielsen. 

Het tweede team van Aalsmeer is natuurlijk de underdog in deze halve finale. "Mijn jongens moeten laten zien wat ze in huis hebben aan de trainers van het eerste. "blikt Michielsen vooruit. "Ik ben blij dat Aalsmeer in de finale staat. Ik hoop dat wij er een leuke wedstrijd van kunnen maken."

"We hebben aan onszelf te danken dat we zo ver zijn gekomen"

trainster Aalsmeer 2 Celine Michielsen

Aalsmeer 2 versloeg richting de halve finale Volendam 2, BFC en E&O. Michielsen: "We hebben misschien een beetje geluk gehad met de loting, maar we hebben het ook aan ons zelf te danken dat we zover zijn gekomen. Wij hebben keihard gewerkt de afgelopen maanden."

De 29-jarige trainster laat tot slot nog weten dat ze mondeling akkoord is om ook volgend jaar Aalsmeer 2 te coachen.

BENE League

Dit weekend staat voor Aalsmeer 1 de laatste speelronde op het programma in de BENE League. Aalsmeer speelt tegen laagvlieger Houten. De ploeg van Wai Wong strijdt samen met Volendam om plek vier die recht geeft tot het spelen van de Final Four. Volendam en Aalsmeer delen die plek met 28 punten uit 21 duels. Volendam speelt thuis tegen Hurry-Up.

Omdat het onderlinge resultaat en het doelsaldo exact gelijk is tussen de Noord-Hollandse ploegen, is het totale doelsaldo nu doorslaggevend. Aalsmeer staat op +67 en Volendam op +60. 

Lions staat derde in de BENE League met 29 punten uit 21 duels. Zij spelen thuis tegen het Belgische Eupen dat negende staat. De Limburgers vroegen onlangs een faillissement aan, maar mogen wel de BENE League en de bekercompetitie afmaken. Of ze hun landstitel mogen verdedigen is nog onduidelijk. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52