Ga naar Content

Handbalclubs Aalsmeer en Volendam in onzekerheid na faillissement Lions

Het einde van de roemruchte handbalclub Limburg Lions lijkt in zicht na het aanvragen van faillissement. "Dit is niet goed voor de tegenstander en niet voor de sport", stelt algemeen manager van HV Volendam, Joost Ooms. Er is echter nog veel onduidelijkheid voor de gevolgen in de BENE-League voor Volendam en HV Aalsmeer. 

Volendam-speler Oskar Schöll breekt door de defensie van Aalsmeer heen - Foto: Orange Pictures

Volendam (vier) en Aalsmeer (vijf) zijn allebei nog volop in de race voor een plekje bij de Final Four (de play-offs voor het kampioenschap in de BENE-League). Lions staat op dit moment derde met nog drie wedstrijden te gaan, waardoor de gevolgen van het faillissement van belang zijn. Het Nederlands Handbal Verbond is nog in overleg met Lions over het uitspelen van de competitie en de beker. 

Spannende tijd

Ooms: "Dit is een hele vervelende situatie. Voor de spelers en bestuurders van de club is dit ook een spannende tijd. Dit faillissement is een smet op de geschiedenis van het Nederlandse handbal." 

"We werken nauw samen met alle handbalclubs in Nederland", vervolgt Ooms. "Er is komende zaterdag een overleg en ik hoop dat er daarna meer duidelijk is voor alle betrokkenen."

Tekst gaat verder onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Grote gevolgen voor Volendam en Aalsmeer

De mogelijke terugtrekking van Lions kan grote gevolgen hebben voor de Noord-Hollandse teams in de BENE-League. Volendam won in eigen huis van Lions (39-30), maar ging in Limburg ten onder (37-35). Daardoor zouden de handballers twee punten kwijtraken in de competitie. 

Aalsmeer speelde eerder dit seizoen gelijk (28-28) tegen Lions en zou een punt verliezen in de stand. Toevallig genoeg staat zondag de volgende wedstrijd tegen Lions op het programma voor Aalsmeer. Vooralsnog gaat dat duel door, levert navraag bij de NHV op. Qua rangschikking zou de puntenmindering geen verschil maken, omdat Hurry-Up (nummer zes) vier punten minder heeft. 

HV Volendam speelt zaterdagavond tegen Houten, terwijl HV Aalsmeer zondag afreist naar Limburg voor de confrontatie met Lions. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52