Enorme domper en onnodige nederlaag Jong AZ op De Vijverberg

Wat een zure avond voor Jong AZ. In de vierde minuut van de blessuretijd verloren de talenten uit Alkmaar met 2-1 op bezoek bij De Graafschap. Door een late kopgoal van Xandro Schenk droop een sterk spelend Jong AZ teleurgesteld af in Doetinchem. Jorn Berkhout scoorde namens het beloftenteam.

De Graafschap - Jong AZ - Foto: PRO SHOTS / Stefan Koops

Voor de zesde keer ging Jong AZ op bezoek bij De Graafschap. De Alkmaarse talenten wonnen echter nog nooit op De Vijverberg. Ook in deze wedstrijd kwam Jong AZ op achterstand. Basar Önal stond namens de Superboeren volledig vrij bij de tweede paal: 1-0.

Gelijkmaker

In het sfeervolle Doetinchemse stadion gooide Jong AZ na de achterstand de schroom van zich af en kwam het beter in haar spel. De ploeg van trainer Leeroy Echteld verdiende eigenlijk de gelijkmaker in de eerste helft. Zo waren er zeer aardige kansen voor Dave Kwakman en Ricuenio Kewal.

Tekst loopt door onder de tweet.

Na het kwartiertje pauze nam Jong AZ de goede vorm mee naar het tweede gedeelte van de wedstrijd. Volwassen en met keurig positiespel gingen de jonge Alkmaarders op zoek naar de 1-1. In de 75e minuut lukte dat via de ingevallen Jorn Berkhout.

Slotfase

Jong AZ leek een meer dan verdiend punt mee terug naar huis te gaan nemen. De Graafschap sleepte er in de absolute slotfase toch nog een overwinning uit. Verdediger Xandro Schenk kopte diep in blessuretijd raak uit een vrije trap.

Ondanks de 2-1 nederlaag blijft Jong AZ wel de nummer acht van de eerste divisie. De eerstvolgende wedstrijd van Jong AZ is maandag 8 april. In speelronde 33 komt FC Emmen dan op bezoek in Wijdewormer.

Opstelling Jong AZ: Owusu-Oduro; Van Aken (Berkhout/46), Stam, Schouten, Esteves (Dekkers/86); Mastoras, Kwakman (Postma/71), Smit; Kewal, Koster (Kerssens/71), Daal

FC Emmen - Jong Ajax - Foto: PRO SHOTS / Ron Jonker

Jong Ajax

Het andere Noord-Hollandse beloftenteam, Jong Ajax, verloor op bezoek bij FC Emmen. In de provincie Drenthe moesten de jonge Amsterdammers het doen zonder Julian Rijkhoff en Kian Fitz-Jim. Dat lijkt met het oog op de vele blessures bij het eerste elftal. Twintig minuten voor tijd stond het nog 2-2, maar daarna ging het mis voor de ploeg van trainer Dave Vos. Uiteindelijk gaf het scorebord na negentig minuten voetbal 4-2 aan.

Oualid Agougil maakte beide goals voor de Amsterdammers. Hierdoor staan ze vijftiende op de ranglijst. Maandag 8 april mag Jong Ajax opnieuw aan de bak, dan komt FC Den Bosch naar voetbalcomplex De Toekomst.

Opstelling Jong Ajax: Setford; Alders, Brandes, Verschuren, Martha; Agougil, Chahid (Chourak/56), Gorter (Boerhout/88); Banel (Speksnijder/88), Vink (Kalokoh/56), Wolff (Van Axel Dongen/56)