Ga naar Content

Witte Leeuw Alex Plat verrast door systeemwijziging Cambuur: "Even schakelen"

In het Telstar-kamp vonden spelers en trainer dat ze meer verdienden tegen Cambuur. In de Friese hoofdstad verloren de Velsenaren met 1-0. Dat lag volgens Alex Plat voor een deel aan de systeemwijziging bij Cambuur. "Dat was wel even schakelen."

Alex Plat verrast door systeemverandering bij Cambuur - NH Nieuws

"Cambuur speelt altijd in een 4-3-3 systeem", analyseert Alex Plat de tegenstander van zaterdagavond. De middenvelder annex verdediger was verrast door de tactische omzetting bij de Friezen. "We wisten het pas voor de wedstrijd, dus we hebben hier niet op getraind. Dan zie je tijdens de wedstrijd dat er twijfel in de ploeg ontstaat."

Vierde periode

"Ik vind het jammer van vandaag", verwoord Ulrich Landvreugd zijn teleurstelling na afloop. De trainer van Telstar wil niet zeggen dat het seizoen nu over is. Telstar heeft nu na twee duels in de vierde periode drie punten. "We leven per week en het zijn nog zeven wedstrijden."

Tekst loopt door onder de video.

Coach Ulrich Landvreugd over de kansen van Telstar in de 4e periode - NH Nieuws

Twee beloftenploegen

Ook Plat geeft nog niet op. "We treffen nu twee beloftenploegen, dus het kan nog steeds." Zo ontvangt Telstar volgend weekend Jong FC Utrecht en die week daarop Jong PSV in Velsen-Zuid. Wel nemen de Witte Leeuwen het in de slotfase van het seizoen nog op tegen FC Emmen, Willem II en FC Groningen.

Alex Plat miste creativiteit bij Telstar tegen Cambuur - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52