Stug Telstar houdt het niet lang genoeg vol in Friesland en verliest van Cambuur

Lang hield Telstar stand in Leeuwarden, maar uiteindelijk zwichtte de ploeg uit Velsen-Zuid voor Cambuur. Een kwartier voor tijd scoorde Remco Balk de enige treffer van de wedstrijd. Het is voor Telstar, na de verrassende winst vorige week op ADO Den Haag, de eerste nederlaag in de vierde en laatste periode.

Telstar-aanvaller Danzell Gravenberch in duel met Marco Tol van Cambuur - Foto: Orange Pictures

De volle maan scheen prachtig boven een sfeervol Cambuurstadion waar Telstar voorzichtig begon. Na een kwartier voetballen kregen de Velsenaren de eerste kans via Youssef el Kachati. Tegen de Friezen kon trainer Ulrich Landvreugd gewoon beschikken over Danzell Gravenberch. De spits moest vorige week geblesseerd op de brancard het veld verlaten, maar zijn enkelblessure viel achteraf mee. Tegenvaller was de afwezigheid van Devon Koswal. De verdediger haakte ziekjes in de warming-up af. Mees Kaandorp startte voor hem in de basis.

Geen creativiteit

Bij Cambuur, dat vier duels op rij had verloren, ontbrak het aan creativiteit voorin waardoor de hechte verdediging van Telstar eenvoudig overeind bleef. Toch gaven de Witte Leeuwen in de  25e minuut een aardige kans weg. Aanvoerder Mitch Apau voorkwam echter dat een Cambuur-aanvaller de bal van dichtbij kon binnentikken .

De grootste kans in de eerste helft kreeg Sekou Sylla tien minuten voor de rust. Hij dook op bij de tweede paal, maar Telstar-keeper Ronald Koeman Junior redde met een uitstekende reflex.

Tekst loopt verder onder de foto.

Cambuur - Telstar - Foto: Pro Shots / Erik Pasman

Met dezelfde elf namen vervolgde Telstar na de gebruikelijke onderbreking de wedstrijd. In de tweede helft speelde Cambuur een stuk offensiever. In het begin leverde dat nog niet veel kansen op, maar het zorgde er wel voor dat Telstar constant onder de druk stond.

Meer stootkracht

In de 73e minuut capituleerde de verdediging van de Velsenaren. Balk ontsnapte aan de aandacht van iedereen en schoot de bal knap in de rechterbovenhoek: 1-0. Daarna bracht trainer Landvreugd aanvaller Christos Giousis, Quinten van den Heerik en Mohammed Tahiri binnen de lijnen. In de hoop dat dit voor meer stootkracht in de voorste linie zou zorgen. Dat leverde niet het gewenste effect op.

Tekst loopt verder onder de video.

Coach Ulrich Landvreugd vond dat Telstar meer verdiende in Leeuwarden - NH Nieuws

Door het verlies blijft Telstar achttiende op de ranglijst. In de strijd om de vierde periode heeft Telstar drie punten uit twee wedstrijden. Vijf clubs hebben zes punten. Volgende week vrijdag ontvangt Telstar in eigen huis hekkensluiter Jong FC Utrecht.

Opstelling Telstar: Koeman; Kruiver, Apau, Plat, Oude Kotte, Turfkruier (Van Dijk/88); Van de Loo, Kaandorp (Van den Heerik/81); El Kachati, Gravenberch (Giousis/75), Seedorf (Tahiri/81)