Ga naar Content

Hoofdtrainer Wouter de Vogel beloond met nieuw contract bij AZ Vrouwen

Wouter de Vogel heeft zijn contract verlengd als hoofdtrainer bij de AZ Vrouwen. De 33-jarige oud-prof ligt tot 2026 vast. Dat heeft de Alkmaarse club dinsdagavond bekendgemaakt. Hij nam sinds half oktober al het stokje over van Mark de Vries. De oud-prof raakte destijds onwel op het trainingscomplex in Wijdewormer. 

Wouter de Vogel - Foto: Pro Shots/Remko Kool

AZ maakte in februari al bekend het seizoen af te maken met De Vogel. De club is zo tevreden over zijn ontwikkeling dat zijn aflopende contract met twee jaar is verlengd. De voormalig profvoetballer van onder meer SC Telstar, ADO Den Haag en FC Dordrecht heeft eveneens een verleden als (jeugd)speler van AZ. In het seizoen 2022-2023 keerde de 33-jarige terug bij de club uit Alkmaar, ditmaal met de ambitie om trainer te worden.

''We zijn erg blij met deze ondertekening. Wouter is jong, stopt veel energie in het trainerschap en weet in zijn eigen taal de AZ-visie over te brengen op zijn speelsters. Tot dusver heeft hij de rol als hoofdtrainer zeer goed ingevuld en heeft hij bewezen de juiste man op de juiste plek te zijn'', reageert technisch manager Stefanie van der Gragt.

Tekst gaat verder onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Sinds oktober van het huidige seizoen staat De Vogel dus aan het roer bij de AZ Vrouwen, een elftal dat na een afwezigheid van twaalf jaar terugkeerde bij de club uit Alkmaar. Met een geheel nieuw team staat De Vogel momenteel op de negende plaats in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Het vrouwenteam van AZ speelt komende zaterdag voor het eerst sinds 2012 in het stadion. De wedstrijd tegen FC Twente begint om 16.30 uur en NH Sport is erbij. Na afloop kun je een reportage en interviews terugvinden op onze kanalen. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52