Ga naar Content

Uitblinker Jordy Clasie gestreeld, maar houdt deur naar Oranje gesloten: "Tuurlijk is dat mooi"

Al maanden steekt Jordy Clasie er met kop en schouders bovenuit bij AZ. Menig voetbalkenner ziet de voetbalregisseur uit Haarlem graag in het Nederlands elftal voetballen. Clasie liet eerder dit seizoen weten dat hij dat fysiek niet meer op kan brengen. Na de ruime winst op FC Volendam confronteerden we hem met een mogelijke rentree in Oranje. 

Gestreelde AZ'er Jordie Clasie blijft bij zijn Oranje-beslissing - NH Nieuws

"Tuurlijk is het mooi als mensen positief over mij zijn", zegt Clasie over de complimenten van vele voetbalkenners. In diverse voetbalprogramma's wordt de zeventienvoudig international gelinkt aan een terugkeer in Oranje. "De afgelopen jaren heb ik mijn lichaam goed leren kennen en tuurlijk was het geen leuke beslissing om te stoppen bij Oranje."

Deze zomer is het Nederlands elftal van de partij op het EK in Duitsland. Een periode waarbij Clasie niet in actie hoeft te komen voor AZ. "Ik heb mijn pijlen niet meer gericht op het Nederlands elftal. Dat weet de bondscoach ook." Volgens de 32-jarige Haarlemmer is er recent geen contact geweest met Ronald Koeman.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52