Ga naar Content

Koning Remy van de leeuwenopvang verruilt de polder voor de warmte van Zuid-Afrika

Vijf jaar geleden kwam leeuwtje Remy bij stichting Leeuw in Anna Paulowna wonen. Hij was door een hardloper gevonden in een kooitje in een Utrechts weiland. Al snel ontwikkelde hij zich tot de koning van de opvang. Maar nu is het tijd om samen met maatje Luna op avontuur te gaan in Zuid-Afrika. Vandaag 'stappen' ze op het vliegtuig.

Koning Remy van de leeuwenopvang verruilt de polder voor de warmte van Zuid-Afrika - NH Nieuws

"Het was een zondagochtend. Ik werkte hier toen nog als vrijwilliger, inmiddels ben ik dierenverzorger. Ik had wel in de gaten rond de koffie dat er veel telefoontjes werden gepleegd en het was een beetje geheimzinnig. Toen kwam het nieuws dat er een leeuwenwelpje was gevonden en dat hij naar ons toe kwam", vertelt Shoshanna Pijnenburg van Stichting Leeuw.

Remy werd wereldberoemd, NH maakte zelfs een hele serie over hem en zijn vrienden. "Hij paste zich snel aan. In het begin was het natuurlijk even spannend van waar kom ik terecht en wie zijn jullie allemaal?! Maar al vrij snel gedroeg hij zich hier zo'n beetje als de koning van de opvang. En was het een heel mans leeuwtje."

Tekst gaat verder onder de foto.

Luna voor vertrek in Anna Paulowna - Foto: NH Media

Remy maakt de reis vandaag niet alleen. Zijn, inmiddels, trouwe maatje Luna gaat met hem mee. Zij werd drie jaar geleden samen met haar zus Stella opgehaald uit Slowakije. "Luna past perfect qua karakter bij Remy. Hij heeft een pittige naast zich nodig die hem aankan. Luna komt voor zichzelf op en laat zich de kaas niet van het brood eten. Ze zet hem soms op zijn nummer."

Maandagmorgen zal het stel de eerste stappen zetten in hun nieuwe opvang van de Lions Foundation in Schrikkloof, Zuid-Afrika. Dierenverzorger Shoshanna mag mee om ze te begeleiden. "Het wordt voor mij ook de allereerste keer die kant op. Dus dat gaat wel heel bijzonder zijn. Ik kijk er naar uit."

NH volgt de reis van Remy en Luna op de voet. Ook in Zuid-Afrika zullen we laten zien waar de leeuwen terechtkomen. Deze producties komen tot stand in samenwerking met Stichting Leeuw.

Lees ook