Ga naar Content

Gedumpte leeuw Remy verruilt Hoenderdaell voor Afrika, maar niet zonder z'n maatje Luna

Leeuw Remy verhuist van zijn opvangplek in Dierenpark Hoenderdaell naar Zuid-Afrika. De publiekslieveling werd in 2018 in een kleine kooi in een weiland bij Tienhoven gevonden. Stichting Leeuw ving hem op en NH volgde de jonge leeuw in de serie Remy en zijn vrienden. Inmiddels is hij een grote kerel die binnenkort nog meer leeuw kan zijn in Zuid-Afrika. 

Remy toen nog een welp en nu een volwassen leeuw - Foto: Stichting Leeuw

"We zijn heel blij dat het nu gaat gebeuren", zegt Robert Kruijff van Stichting Leeuw in Anna Paulowna. "Op 17 maart verhuist hij naar The Lions Foundation in Zuid-Afrika. Het wachten was eigenlijk vooral op zijn maatje Luna. Ze gaan er samen naar toe. We dachten dat zij hartproblemen had, maar ze is in orde en kan ook gaan."

Nieuws

De vondst van Remy in 2018 was overal in het nieuws. Al snel daarna werd via Stichting AAP duidelijk dat Remy vermoedelijk uit een rondreizend circus kwam. Die deed het dier over aan een particulier in België die Remy in zijn kooitje in huis had. Toen de politie dat op het spoor kwam, werd Remy in een weiland gedumpt om problemen te voorkomen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Luna en Remy mogen samen naar Afrika - Foto: Stichting Leeuw

De opvang van The Lions Foundation waar Remy en Luna naartoe verhuizen is 700 hectare groot en ligt bij Schrikkloof in de provincie Limpopo in Zuid-Afrika.

De twee leeuwen zijn de afgelopen tijd in de opvang op Dierenpark Hoenderdaell zo aan elkaar gehecht geraakt dat het geen doen was om ze apart richting de opvang in Zuid-Afrika te sturen. "Remy had anders al eerder kunnen gaan, maar we wilden ze niet apart sturen. Nu is het eindelijk zover".

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]