Ga naar Content

Het bizarre verhaal van Remy: hoe een gedumpt leeuwtje naar Anna Paulowna kwam

Het is de ochtend van 7 oktober 2018 als de politie een opvallende melding krijgt: in een weiland, niet ver van het dorp Tienhoven, zou door een hardloper een leeuwtje gevonden zijn. Achtergelaten in een hondenbench.

Niet veel later krijgt dierenarts Peter Klaver een oproep: of hij zo snel mogelijk naar Tienhoven wilt komen. Hij springt in zijn auto en scheurt richting het weiland. "Ze zijn wel gewend om met autokrakers om te gaan, maar zo'n leeuw vinden ze toch een beetje eng", grapt hij over de politie-agenten die hem opriepen.

In de eerste aflevering van de nieuwe NH Nieuws-serie 'Remy en zijn vrienden' blikken de hoofdrolspelers terug op hun eerste kennismaking met Remy. Zo zien we hoe de welp wordt overgeplaatst naar zijn nieuwe verblijf op landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna. Verzorger Daphne Pels is Remy's steun en toeverlaat en is er elke stap bij. "Goedzo, liefje, Spannend he?", zegt ze zacht tegen het leeuwtje terwijl hij in zijn kooitje zit.

Bekijk hieronder de eerste aflevering

Remy en zijn vrienden: aflevering 1 - NH Nieuws

Volg de avonturen van Remy
In de serie 'Remy en zijn vrienden' volgt NH Nieuws het reilen en zeilen op landgoed Hoenderdaell Anna Paulowna. Op het landgoed worden sinds jaar en dag grote roofkatten opgevangen, die elders zijn verstoten. Daarnaast zijn er nog tal van andere diersoorten te vinden. Van alpaca's tot zeearenden: Hoenderdaell is een thuis voor tientallen dieren. Bekijk alle aflevering hier.

Foto: