Ga naar Content

Gerelateerde videos

Remy en zijn vrienden: Remy begint zich als een echte man te gedragen

In de serie 'Remy en zijn vrienden' volgt NH Nieuws het reilen en zeilen op Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna. Deze keer zien we hoe leeuw Remy al een echte man aan het worden is. Net als de meeste grote katten zit hij binnen vanwege de storm. En dat is maar goed ook, anders waren er misschien wel gewonden gevallen.

Remy en zijn vrienden: Remy begint zich als een echte man te gedragen - Foto: NH Nieuws / Robert Jan de Boer

Het was even bladeren door de agenda van Stichting Leeuw, maar dan vindt verzorgster Saskia het laatst opgetekende gewicht van leeuwtje Remy, die inmiddels een grote leeuw is geworden. Hij weegt ruim 118 kilo en dat is een mooi gewicht. "Hij groeit goed", vertelt Saskia. "Dat kan ook niet anders, want hij is nog steeds erg gericht op eten. Eigenlijk gaat zijn groei zoals we verwacht hadden."

Sproeien

Omdat NH Nieuws er is, krijgt Remy vandaag een paar extra stukjes vlees van Saskia. Ze moet oppassen, want Remy is inmiddels een grote kerel geworden: zijn manen groeien en hij begint te sproeien.

Saskia: "Een collega kreeg laatst de volle laag. Als ik hem aan het trainen ben, spring ik weg als hij zijn kont naar me toe draait. Ik vertrouw hem voor geen meter." Dat sproeien doen leeuwen in het wild om hun territorium af te bakenen. 

"Remy begint te sproeien. Een collega kreeg laatst de volle laag"

Saskia verbruggen, dierverzorgster

Bij  Stichting Leeuw zitten vandaag bijna alle katten nog binnen. Dat heeft alles te maken met de storm van de afgelopen dagen. Het risico dat een boom op een van de verblijven zou vallen was te groot, vandaar.

Dat deze maatregel niet overbodig is, blijkt uit het omvallen van de schutting tussen het verblijf van Remy en de tijgers naast hem. "Als er een dier buiten was geweest, hadden we misschien wel een gewond dier kunnen hebben", aldus Saskia.

De volgende uitzending van Remy en zijn vrienden is op zondag 1 maart.

Kijk hier voor meer afleveringen van Remy en zijn vrienden