Ga naar Content
Man in een goed zichtbaar jasje en harde hoed wijzend naar een openbaar informatiebord.
Zaanstreek-Waterland

Verkeerschaos verwacht: A7 op schop, deze routes kan je nemen

12 maart 2024, 08.00 uur · Aangepast 12 maart 2024, 13.53 uur
Door: Mischa Korzec · Foto: NH Media

De brug over het Noordhollandsch Kanaal wordt vanaf 7 april de bottleneck voor al het verkeer tussen Hoorn en Amsterdam. Tussen april en september wordt er aan de brug gewerkt waardoor de helft van de A7 nog maar beschikbaar is voor al het verkeer. De overlast gaat volgens de experts enorm worden en zij adviseren iedereen dan ook om thuis te blijven of het ov te pakken.  

Niet alleen de A7 gaat voor een deel dicht, ook de sluipwegen rond Purmerend worden afgesloten, legt Harold Hansen van Rijkswaterstaat (RWS) uit. Alle wegen door de Beemster die van noord naar zuid lopen gaan in de ochtendspits dicht en ook worden de sluiproutes links en rechts van de N247 dichtgegooid door RWS. "Als je hier niet woont, heb je er niets te zoeken", zegt Hansen. Bewoners van de gebieden krijgen deze weken een ontheffing in de bus. Het verkeer in en uit Purmerend zal te maken krijgen met extra stoplichten om de drukte in de stad te doseren.

In de onderstaande video laat Rijkswaterstaat precies zien waar je straks vaststaat (tekst gaat verder onder de video):

A7 op de schop, welke sluipwegen kan ik nog nemen? - NH Nieuws

De brug is in oktober 2022 per direct afgesloten voor zwaar verkeer nadat bleek dat de steunpunten niet goed waren. RWS is met een ongekende haastklus bezig om hem zo snel mogelijk te versterken. Al het verkeer kan tijdens de werkzaamheden nog maar van één weghelft gebruikmaken. In september moeten de werkzaamheden klaar zijn.

Provinciale wegen

De N247 tussen Hoorn en Amsterdam is gewoon open, maar vrachtverkeer wordt geadviseerd om om te rijden en via de N246 naar Zaandam te gaan. De provinciale weg N247 gaat dwars door het kleine Broek in Waterland waar dagelijks al flinke files staan. "Het zal hier echt pittig gaan worden", zegt Hansen. Daarom adviseert hij: "Werk thuis, of pak de trein". 

Meer weten? Kijk op de link van Rijkswaterstaat.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]