Ga naar Content

Na vijf maanden langs de kant ziet geblesseerde Kaandorp zijn ploeg opbloeien

Vijf maanden heeft hij vanaf de zijkant moeten toekijken hoe Telstar ten onder ging en zichzelf opnieuw uitvond. Mees Kaandorp maakte tegen FC Dordrecht (2-0 verlies) voor het eerst in vijf maanden weer minuten. "Ik hoop dat de gifbeker nu leeg is", zegt de voetballer uit Heiloo.

Mees Kandorp speelt voor het eerst in 5 maanden weer voor Telstar - NH Sport / Stephan Brandhorst

Kaandorp kwam voor het laatst in actie tegen FC Emmen op 6 oktober. Hij liep toen een liesblessure op en dat herstelde lastig. Vervolgens kreeg hij nog een terugslag. "Nu kan ik weer opbouwen, dus daar ben ik wel weer heel blij mee."

Het contrast is voor Kaandorp ook groot. In de periode dat hij geblesseerd raakte, zat Telstar in de hoek waar de klappen vielen. Nu heeft het elftal zijn draai gevonden. "Je probeert een beetje bij de groep te blijven, maar dat is lastig. Je ziet wel dat in de laatste wedstrijden er meer energie en samenwerking is", zegt Kaandorp, die een herboren Telstar ziet.

Overtoom en Koeman

Waar Kaandorp weer terug is van een blessure, zag Telstar twee spelers uitvallen. Tom Overtoom greep naar zijn hamstring en doelman Ronald Koeman Jr. bleef in de rust achter in de kleedkamer met een polsblessure. "Ik weet nog niet of het dezelfde pols is", zegt trainer Uli Landvreugd over Koeman, die eerder dit seizoen zijn pols had gebroken.

De trainer moest aan de Krommedijk voor het eerst een nederlaag slikken. Na vier wedstrijden ongeslagen te blijven, verloor Telstar met 2-0 op bezoek bij FC Dordrecht. "Een wedstrijd met twee gezichten", zegt Landvreugd, die zijn ploeg in de tweede helft alle schroom van zich af zag gooien. "Er zat zeker iets meer in."

Telstar-trainer Uli Landvreugd: "Wedstrijd met twee gezichten" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52