Invaller Koster neemt Jong AZ bij de hand, Jong Ajax op eigen veld onderuit

Jong AZ heeft in eigen huis simpel afgerekend met Jong PSV: 4-1. Nick Koster was de grote man met twee goals als invaller. Ernest Poku en Goncalo Esteves maakten de andere goals. Jong Ajax verloor op De Toekomst met 1-0 van NAC Breda.

Nick Koster (l) met Ro-Zangelo Daal - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

De eerste losse flodder werd door Jong PSV al na vier minuten afgevuurd. Een slechte terugspeelbal werd opgepikt door Jesper Uneken. Hij omspeelde doelman Hobie Verhulst en schoot vol op de paal. De Eindhovenaren profiteerden van het momentum: Dantaye Gilbert haalde hard uit, waarvoor Verhulst zich moest strekken.

Jong AZ overleefde de storm in de openingsfase en kroop daarna meer uit de schulp. Goncalo Esteves en Ernest Poku zorgden samen voor het meeste gevaar aan de kant van de thuisploeg. Het was dan ook niet verrassend dat Poku de score opende vlak voor rust. Hij tikte een voorzet van Ro-Zangelo Daal binnen: 1-0. De beloften uit Eindhoven waren te aangeslagen om er aanvallend iets tegenover te stellen.

Jong AZ juicht na de openingsgoal van Ernest Poku - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Net als voor de rust bleef Jong AZ in de tweede helft de bovenliggende partij. Zo kreeg Ricuenio Kewal van dichtbij een grote kans, maar eindigde zijn inzet op doelman Kjell Peersman. Jong PSV kwam er na de rust toch nog een keer gevaarlijk uit via Mohamed Nassoh. Hij dwong Verhulst tot een puike redding. Aan de hand van invaller Nick Koster (twee) en Esteves werd de score vakkundig binnen tien minuten uitgebreid naar 4-0.

Alle mogelijke spanning was uit het duel verdwenen en Jong AZ voetbalde de wedstrijd simpel uit. Toch scoorde Jong PSV in de laatste minuut via Jevon Simons. De jonge Alkmaarders staan achtste in de eerste divisie. De eerstvolgende wedstrijd is komende maandag tegen Helmond Sport.

Opstelling Jong AZ: Verhulst; Van Aken, Stam, Dekker (Engel/79), Esteves (Dekkers/79); Postma, Mastoras, Smit (Kerssens/60); Kewal (Koster/60), Poku (Gerold/79), Daal

Elias Omarsson (L) juicht na de enige goal - Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

Jong Ajax onderuit tegen NAC

Het is Jong Ajax voor de vierde achtereenvolgende keer niet gelukt te winnen in de eerste divisie. Na nederlagen tegen TOP Oss, Telstar en ADO Den Haag nam NAC Breda de punten mee naar Brabant (0-1). .

Julian Rijkhoff, die weer in de basis begon, kreeg voor Jong Ajax twee grote kansen. Zijn schoten eindigden in beide gevallen op doelman Roy Kortsmit. Het was NAC, dat via de IJslander Elias Omarsson in de tweede helft de score opende. Jong Ajax probeerde in het resterende deel nog gelijk te maken, maar bleef opnieuw met lege handen achter.

Door de nederlaag blijft Jong Ajax op de vijftiende plek staan in de eerste divisie. De Graafschap is komende maandag de volgende tegenstander in Doetinchem.

Opstelling Jong Ajax: Setford; Gaaei (Sarfo/68), Janse (Gorter/68), Brandes, Martha (Chahid/46); Agougil, Vos, Chourak, Kalokoh (Speksnijder/68), Rijkhoff (Godts/46), Banel