Ga naar Content

Met 'pijn in het hart' neemt directeur Patrick van Mil (66) afscheid van Stedelijk Museum Alkmaar

Na jarenlang het kloppende hart van Stedelijk Museum Alkmaar te zijn geweest, gaat directeur Patrick van Mil met pensioen. Per 1 augustus verlaat hij zijn rol. Maar niet zonder een aantal tentoonstellingen als afsluiter. "Ik verlaat Stedelijk Museum Alkmaar met pijn in het hart."

Patrick van Mil - Foto: Streekstad Centraal

Sinds 2016 vormt Patrick van Mil het kloppend hart van het Stedelijk Museum Alkmaar. "Na 43 jaar met hart en ziel te hebben gewerkt in de cultuursector is het tijd voor een nieuwe balans in mijn leven, met meer tijd voor mijn vrouw en (klein)kinderen en ruimte voor andere rollen en nieuwe opdrachten”, laat Patrick van Mil weten aan mediapartner Streekstad Centraal.

Ondanks zijn vertrek laat hij het museum vol vertrouwen achter aan zijn team. Van Mil kijkt met genoegen terug op de tijd dat hij directeur van het museum was, waarin bezoekers werden meegenomen langs alle kunststijlen die er bestaan. "Ik ben trots op wat we de afgelopen zeven jaar hebben bereikt met het museum." 

De komende maanden staat Stedelijk Museum Alkmaar in het teken van twee exposities:  ‘100xLucebert’ en ‘Het Diagonale Instituut’ van Michael Tedja. Ook wordt de vernieuwde stadscollectie deze zomer gepresenteerd. "Ik zal me nog met volle inzet wijden aan het museum en de prachtige projecten die eraan komen" aldus Van Mil.

"De waarde van kunst en cultuur voor de samenleving is in deze tijd misschien wel groter dan het de afgelopen 43 jaar geweest is"

Patrick van Mil

Na de vertoning van de vernieuwde collectie en de opening van de tentoonstelling 'Allemaal Alkmaar', waarbij bezoekers worden meegenomen in de geschiedenis van de stad, neemt hij voorgoed afscheid van het Stedelijk. 

Het museumbestuur gaat op zoek naar een opvolger die in zijn voetsporen kan treden. "De waarde van kunst en cultuur voor de samenleving is in deze tijd misschien wel groter dan het de afgelopen 43 jaar geweest is", zegt Van Mil.

Het museum blijft gesloten tot zaterdag 30 maart vanwege renovaties voor nieuwe exposities. Meer informatie over die exposities is te vinden op de website van het Stedelijk Museum Alkmaar.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]