Ga naar Content

Kopzorgen voor Van 't Schip: Berghuis ontbreekt ook tegen Aston Villa

De kans is groot dat Ajax donderdagavond tegen Aston Villa in de Conference League opnieuw aantreedt in een 5-4-1. Dat heeft alles te maken met het feit dat Steven Berghuis nog niet wedstrijdfit is. De buitenspeler heeft nog te veel last van een knieblessure en ook Steven Bergwijn ontbreekt. 

Ajax-trainer John van 't Schip blikt vooruit op Aston Villa - NH Nieuws

"We willen niet te veel weggeven en voortborduren op waarmee we bezig zijn", zei trainer John van 't Schip over de mogelijke formatie. 

"Steven (Berghuis red.) kan al heel veel doen", stelde trainer John van 't Schip op de afsluitende persconferentie.  "Hij kan wel lopen, maar heeft nog steeds pijn na het trappen van de bal. Dat moet minder worden en ik reken daarom op niet op hem. We kijken iedere dag opnieuw naar zijn situatie."

Mooie uitdaging

Volgens Van 't Schip is de confrontatie met Aston Villa een 'mooie uitdaging'. "Ze zijn heel sterk en staan niet voor niets vierde in de Premier League. Op heel veel vlakken is het gewoon een goed team. Ze zijn verdedigend sterk en beschikken over ervaring."

Tekst gaat verder onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Eén van de opvallende namen van de afgelopen weken is Ahmetcan Kaplan. Hij heeft ook Van 't Schip verrast. "Vooral door hoe constant hij heeft gespeeld. Bij Jong Ajax heb ik hem gevolgd, waar hij tijd nodig had om in zijn ritme te komen. Hij was wisselvallig soms, maar je kon tussendoor zien dat hij een goede verdediger is. Ik denk dat het in combinatie met Hato en Rensch ook goed stond tegen FC Utrecht."

Bergwijn heeft een hamstringblessure en zal tegen Villa en Fortuna Sittard ontbreken. Josip Sutalo is er niet bij, wegens zijn rode kaart in de uitwedstrijd tegen Bodø/Glimt. De aftrap tegen Aston Villa is 18.45 uur en kun je live volgen in ons liveblog rondom deze wedstrijd. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52