Aalsmeer 2 kan niet stunten; Aalsmeer 1 bereikt bekerfinale tegen Bevo

Zoals verwacht heeft het eerste team van HV Aalsmeer simpel gewonnen van het tweede in de halve finale van de beker. Het werd 43-23 voor de ploeg van Wai Wong. Het stond na een kwartier al 13-5 voor het eerste. Bij de vrouwen bereikte VOC de bekerfinale door Velo te verslaan: 34-19. Zij staan voor de zevende keer in de finale.

Wai Wong (links) - Foto: Orange Pictures

Het was eigenlijk geen moment een echte wedstrijd tussen Aalsmeer 1 en Aalsmeer 2. De stand was 13-5 in het voordeel van het team uit de BENE-League. Mede door Donny Vink werd de score in de eerste helft uitgebreid naar 24-10. Aalsmeer nam vervolgens wat gas terug, maar scoorden uiteindelijk wel meer dan veertig punten (40-23).

De andere halve finale ging tussen Bevo en Limburg Lions. Verrassend genoeg ging Lions nipt onderuit: 28-30. Daardoor is Bevo op zaterdag 30 maart de tegenstander van Aalsmeer in de finale van de beker.

Tekst gaat verder onder het Facebook-bericht.

Bij de halve finale van de vrouwen was VOC ook ruim te sterk voor hun tegenstander. Het team van Rachel de Haze liet geen spaan heel van Velo: 34-19. De basis voor de simpele zege werd in de eerste helft gelegd, aangezien het toen al 16-9 stond. De voorsprong werd in het tweede gedeelte uitgebreid.

Er is nog kans dat er een Noord-Hollandse finale gaat plaatsvinden, aangezien SEW woensdagavond nog speelt tegen HC Groot Venlo.