Lieke Klaver snelt naar WK-zilver achter ongenaakbare Femke Bol

Op de wereldkampioenschappen indooratletiek in Glasgow heeft Lieke Klaver een zilveren medaille gewonnen op de 400 meter. De atlete uit Enkhuizen moest enkel haar landgenote Femke Bol voor laten gaan, die met een nieuw wereldrecord op superieure wijze het goud pakte.

Lieke Klaver loopt in het kielzog van Femke Bol - Foto: ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN

De 25-jarige Klaver mocht starten in gunstige baan 6. Bol begon vanuit baan 5. Bij het ingaan van de laatste ronde had Bol al een comfortabele voorsprong op Klaver. Bol finishte in een tijd van 49,17 seconden. Ze dook daarmee onder haar oude wereldrecord van 49,24, dat ze twee weken geleden op de NK indoor in Apeldoorn liep.

Lieke Klaver finishte achter Bol voor het zilver in 50,16 seconden. Klaver liep met haar tijd slechts zeshonderdste boven haar persoonlijke record. De Amerikaanse Alexis Holmes pakte het brons in 50,24 seconden.

Trots op vriendin

Na afloop vertelde Bol dat ze naar eigen zeggen haar allerbeste race had gelopen en bovendien enorm blij was voor haar boezemvriendin Lieke.

"Ik wist dat ik mijn beste race nog niet gelopen had en ik voelde dat ik goed was. Maar ik wist ook dat ik hard moest openen en moest blijven gaan. Natuurlijk ging ik stuk, maar ik voelde dat ik door de verzuring heen kon lopen en ik voelde de steun van het publiek. Ik heb gewoon mijn allerbeste race ooit gelopen, win goud in een wereldrecord en zie Lieke het zilver winnen. Ik kan niet over veel meer dromen en ik ben enorm trots", aldus de wereldkampioene.