Jong AZ grijpt punt in Eindhoven, ADO trakteert Jong Ajax op verlies

Jong AZ heeft op bezoek bij FC Eindhoven een punt gepakt (1-1). Ricuenio Kewal zorgde voor de openingstreffer, waarna Ozan Kökcü de gelijkmaker scoorde. Voor Jong Ajax was de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag uitgelopen op een deceptie: 2-1.

Jong AZ haalt een resultaat op bezoek FC Eindhoven - Foto: Pro Shots

De Alkmaarse jonkies gingen maandagavond nog nipt onderuit tegen NAC Breda (2-3). Het begin tegen FC Eindhoven was dominant en dat leverde kansen op via Loek Postma (afstandsschot) en Dave Kwakman (voorlangs). Beide ploegen zochten de kleedkamers op met een 0-0 stand.

Ricuenio Kewal maakte in de tweede helft het eerste doelpunt. Een lange uittrap van Rome-Jayden Owusu-Oduro (die in de voorlopige selectie zit van Jong Oranje), werd verlengd door Nick Koster en Kewal schoot raak. Door geklungel van AZ kwam Ozan Kökcü vrij voor het doel en maakte gelijk (1-1). Die stand veranderde niet meer.

Jong AZ vinden we terug op plek acht met 40 punten. Over precies een week is Jong PSV de eerstvolgende tegenstander in de eerste divisie.

Timothy Derijck kopt raak tegen Jong Ajax - Foto: Pro Shots

Na de oorwassing tegen Telstar, had Jong Ajax iets recht te zetten. Tegen ADO Den Haag had trainer Dave Vos opnieuw een aantal spelers van het eerste tot zijn beschikking. Julian Rijkhoff, Ar'Jany Martha, Silvano Vos en Kian Fitz-Jim stonden opnieuw in de basis bij de Amsterdammers.

Fitz-Jim zette ADO Den Haag op voorsprong in Den Haag. Voor de rust bracht winteraanwinst Timothy Derijck de thuisploeg langszij: 1-1. In de 59e minuut kreeg Ajax de tweede tegentreffer te verwerken. Alex Schalk bracht ADO op 2-1.

Jong Ajax staat vijftiende in de eerste divisie met 30 punten. NAC Breda is volgende week vrijdag de tegenstander.