Ga naar Content

Songfestivalkandidaat Joost Klein en tien andere namen op line-up Dijkpop

Het Dijkpop festival heeft vandaag tien artiesten gepresenteerd die deze zomer zullen optreden in Andijk. Naast Joost Klein staat onder andere de Britse band Kula Shaker op de line-up.

Andijk is klaar voor 38ste editie van Dijkpop, WEEFF doet live verslag vanaf festivalterrein - Foto: WEEFF

Met de woorden 'Droom Groot' bij de aankondiging van de zogenaamde blind-date tickets op Valentijnsdag, gaf het festival in Andijk al een hint voor één van de acts weg. De Friese artiest Joost Klein gebruikt deze woorden namelijk in een van zijn songteksten en als slogan.

Gisteren maakte Dijkpop bekend dat Joost, die Nederland in mei vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival in Malmö, de eerste act is die optreedt in Andijk. Het nummer 'Europapa' dat hij gisteren lanceerde, zal zeer waarschijnlijk ook in Andijk worden gezongen.

Lokale en internationale acts

De organisatie van het festival aan de Kleingouw voegt daar vandaag nog eens tien nieuwe namen aan toe. De Britse band Kula Shaker, die in 1997 een grote hit scoorde met hun cover van 'Hush', komt in juli naar Andijk. Daarnaast prijken onder andere de namen Sophie Straat, Ploegendienst, Hiqpy, Peuk op de poster van dit jaar.

Met Dou Grend ünd Von Velsen en de Nozem, de 'slechtste band van West-Friesland' die in 2023 hun 25-jarig jubileum vierde, en de Alkmaarse Yori Swart zullen er ook artiesten uit de regio naar Dijkpop komen.

In de komende weken wordt de line-up van Dijkpop volledig gepresenteerd, en weten we wie zich bij eerdere artiesten als Racoon, K's Choice, Wolfmother en Claude mag voegen als artiest die ooit op Dijkpop heeft opgetreden. Organisator Jochem Bennekamp geeft vanavond om 20.30 uur meer tekst en uitleg over de line-up van dit jaar op WEEFF Radio.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]