Ga naar Content

Terrein Dijkpop één grote chaos door hevige storm: hulptroepen komen in actie

Storm Poly die sinds vanmorgen over West-Friesland raast, heeft voor fikse schade gezorgd op het terrein van Dijkpop. Zo zijn torens en hekken omgewaaid, en zelfs een container staat door de harde wind niet meer op de goede plek. Het festival in Andijk doet daarom een dringende oproep aan mensen om te komen helpen. "Wat vooral bijzonder is, is de saamhorigheid die het met zich mee brengt. Ik krijg alleen maar berichten met mensen die komen."

Foto: Bas Pekel / Dijkpop Festival

Hoewel de organisatie van Dijkpop twee dagen voor liep met de voorbereidingen, is deze voorsprong vandaag letterlijk 'weggeblazen'. "Vanochtend hebben we voorzorgsmaatregelen getroffen en de tenten extra verstevigd," vertelt organisator Bas Pekel. Desondanks kon niet worden voorkomen dat de zomerstorm tóch schade aanrichtte. Zo zijn er hekken en torens met muziekinstallaties omgevallen. "Het is hier een behoorlijke chaos."

Saamhorigheid

Pekel hoopt vanaf 15.00 uur de ravage te kunnen opruimen. Ook morgen zullen ze druk bezig zijn om de schade te herstellen. Hij is ontzettend blij met de saamhorigheid. "Het is fantastisch om te zien dat iedereen wil helpen. Ook vanuit andere festivalorganisaties wordt hulp aangeboden."

Dankzij de vele hulptroepen verwacht Pekel dat de bezoekers op zaterdag niets meer zullen merken van de stormschade. "De komende dagen wordt het alleen maar mooi weer", zegt hij over de temperatuur van 29 graden die zaterdag is voorspeld. "En tot nu toe lijkt de schade makkelijk te herstellen."

Lees ook