Ga naar Content

Kinderen komen in actie om zwembad het Baafje te redden: "Wil niet dat het weggaat"

Stoepkrijt, protestborden en handtekeningen: gisteren voerden ruim honderd kinderen uit Heiloo actie om zwembad het Baafje te redden. Met stoepkrijt schreven ze leuzen op de grond voor de ingang van het buitenbad en aan de burgemeester overhandigden ze ruim 4.000 handtekeningen. 

Kinderen protesteren tegen mogelijk sluiting - Foto: Michael van der Putten/NH Media

Het houdt de gemoederen onder zwemliefhebbers in het dorp al een paar weken bezig: de mogelijk sluiting van hun geliefde zwembad Het Baafje. Onder leiding van actiegroep Red Het Baafje waren er gisteren ruim honderd actievoeders aanwezig, waarvan het overgrote gedeelte kinderen.

"Ik heb er zwemles", zegt Huib (10) die met stoepkrijt op de grond zit. "Het is een heel leuk zwembad en ik wil niet dat het weg gaat. Ik moet dan helemaal naar Alkmaar om te zwemmen. Dat zou heel erg stom zijn."

Geld is het probleem 

Doordat de exploitant failliet is, zijn de deuren van het buitenbad nu gesloten. De gemeente, eigenaar van de grond, zou ervoor kunnen zorgen dat het bad toch open kan. Maar dan is er een ding nodig: geld.

Of dat geld beschikbaar komt, wordt de komende weken duidelijk. Maar als dat niet lukt, hebben de kinderen eventueel een oplossing: hun eigen spaarpot. Benieuwd? Bekijk onderstaande video. 

Desnoods gebruiken kinderen hun eigen spaarpot - NH Nieuws

25 maart wordt een spannende dag. Dan vergadert de politiek of en hoeveel geld er beschikbaar moet komen om het Baafje te redden. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]