Ga naar Content

Telstars witte leeuw weer terug na diefstal, mét FC Aalsmeer-sjaal om

Een week was 'ie verdwenen, een van de witte leeuwen die de toegangspoort van het Telstarstadion in Velsen-Zuid bewaken. Maar na een oproep op sociale media is hij nu weer terug. Mét een presentje van de dief: het beeldje is uitgedost met een sjaal en muts van FC Aalsmeer.

Het leeuwenbeeldje is na een week afwezigheid weer terug op Sportpark Schoonenberg - Foto: Telstar

Toen het 15 kilo wegende beeld na de 1-1 tegen NAC Breda op 16 februari werd ontvreemd, kon Telstar al snel een hoofdverdachte aanwijzen. Op beelden was te zien dat een man uit Aalsmeer de leeuw na afloop van de wedstrijd meenam.

De club noemde geen naam, maar plaatste wel een oproep op X met de hoop dat de dief uit eigen beweging tot inkeer zou komen. Dat lijkt resultaat te hebben gehad, want afgelopen zaterdag stond het beeld weer op zijn oude plek:

Tekst gaat verder onder bericht op X

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

"De algemene oproep was met een knipoog, en die lijkt nu ook met een knipoog beantwoord te zijn", vertelt Telstar-woordvoerder Lon Weijers. Hij doelt daarmee op de kleding waarmee de leeuw is teruggekomen naar Sportpark Schoonenberg. Het beeld is versierd met een sjaal en muts van FC Aalsmeer.

Weijers kan moeilijk speculeren op welke manier de amateurclub betrokken is bij de ontvreemding van de leeuw, als ze er überhaupt al van op de hoogte zijn geweest: "We hebben wel het vermoeden dat de diefstal het werk is geweest van een 'delegatie' van FC Aalsmeer, maar ik heb geen idee in hoeverre dat van tevoren gecoördineerd is."

"Wij weten er beslist niks van"

Bestuurslid FC Aalsmeer

Navraag doet bij een bestuurslid van de club uit Aalsmeer de nodige wenkbrauwen omhooggaan: "Wij weten er beslist niks van. Het kan natuurlijk zijn dat het een Aalsmeer-supporter is geweest, maar die hele diefstal is bij ons onbekend."

Bij Telstar kunnen ze er volgens Weijers wel om lachen: "Mooi dat het op zo'n manier weer is opgelost. En op tijd voor Roda JC thuis."

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52