Ga naar Content

Fred kan eindelijk naar het Songfestival in Zweden: "Nu alleen nog finale-tickets"

"Ongelooflijk blij ben ik!", roept Fred Helmstrijd uit Schagen. Hij kan met een gerust hart naar Zweden. Vlaggetjes, tickets en een hotelkamer heeft hij al en nu eindelijk ook kaarten voor het Eurovisie Songfestival; voor de eerste en tweede halve finale. Nu het einddoel nog: een kaartje voor de finale van het jubilerende songfestival. Misschien dat dat lukt met wat hulp van NH Helpt

Kaarten voor de halve finales zijn binnen, nu alleen de finale nog - Foto: NH Media

"Ik kijk elke dag op de website of er nog kaarten zijn, maar voor de finale is het erg moeilijk", vertelt de 60-jarige Fred. Hij is al sinds kind af aan fan van het Eurovisie Songfestival en al dertien keer woonde hij de finales bij. Zijn huis in Schagen ligt vol met cd's, boeken en petten van het jaarlijkse spektakel.

Drinken en ijs

Afgelopen vrijdag kreeg hij het verlossend bericht van een Facebook-vriend - ook een Fred - die kaarten voorbij zag komen voor de halve finales. "Hij heeft het voor me geregeld en ik heb de tickets binnen en ook op mijn telefoon. Ik heb Fred gisteren ontmoet bij een concert in Nijmegen. We hebben samen bij de Chinees gegeten en ik heb getrakteerd op drinken en ijs."

Het is hem toch weer gelukt. Fred Helmstrijd zit straks ook weer bij het Songfestival - Foto: Aangeleverde foto

De afgelopen jaren is Fred heel Europa doorgereisd om de liveshows bij te wonen. Vliegtickets voor de finales in het Zweedse Malmö zijn trouwens al binnen, dus mocht het zelfs op het allerlaatste moment nog lukken om kaarten voor de finale te krijgen, dan is Fred er als de kippen bij om de Nederlandse inzending Joost aan te moedigen. "Ik hoop het vurig. Heel lief al die mensen die voor me meezoeken."

NH Helpt: voor iedereen die hulp nodig heeft of kan bieden

WebsiteAlle oproepen van NH Helpt zijn te lezen op nhhelpt.nl. Hier kun je ook zelf een vraag of een aanbod plaatsen.

RadioRachel Morssink presenteert elke zaterdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur het programma NH Helpt op de radio. Het NH Helpt Antwoordapparaat is de hele week te bereiken op: 088-8 505 303.

Elke werkdag om 13.40 uur hoor je bij June Hoogcarspel een hulpvraag in haar radioprogramma June tot Twee. 

TVOp tv is NH Helpt ook te zien. Isabella Prins presenteert elke dinsdag om 17.10 uur het programma NH Helpt voor tv en online. 

Kijk alle uitzendingen HIER terug. 

 

Lees ook