FC Volendam gaat kansloos onderuit tegen sc Heerenveen

Het is FC Volendam niet gelukt om in eigen huis te winnen van sc Heerenveen. Het werd na een pijnlijke avond 0-4 door doelpunten van Pelle van Amersfoort (twee), Simon Olsson en Thom Haye.

Damon Mirani - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

De situatie wordt met de week penibeler voor FC Volendam. Zeker in de wetenschap dat concurrent Vitesse eerder op de zondag te sterk was voor Excelsior (1-2). De laatste zege dateert van midden december tegen Heerenveen. Uitgerekend de Friezen waren zondagavond de tegenstander in Volendam. De eerste tegenvaller gebeurde al voor de wedstrijd; Bilal Ould-Chikh ontbrak wegens griep. De aanvaller zag vanaf de bank dat Pelle van Amersfoort binnen het kwartier de score opende.

Thom Haye zorgde met een ragfijne pass voor de assist en Van Amersfoort verschalkte doelman Mio Backhaus. Even daarvoor had de Duitser nog een vrije trap van Haye uit de kruising geplukt. In het resterende deel van de eerste helft zorgde Backhaus ervoor dat het 0-1 bleef, ondanks grote kansen voor Osame Sahraoui en Van Amersfoort. Volendam werd een keer gevaarlijk via Robert Mühren, die met een volley Mickey van der Hart tot een redding dwong.

Tekst gaat verder onder de X-post.

Het enige sprankje hoop dat de thuisploeg nog had, leek direct in de tweede helft te verdwijnen. Pawel Bochniewicz kopte raak uit een corner. Het doelpunt van de Pool werd echter afgekeurd wegens buitenspel en Volendam kwam goed weg. Het bleek uitstel van executie voor de Palingboeren. Simon Olsson zorgde na 66 minuten voor de 0-2 uit een rebound van een inzet van Sahraoui.

Volendam was zo van slag dat bal bij de eerstvolgende aanval ook in het netje lag: 0-3. Het verzet van de Volendammers was gebroken en het was vooral uitzitten. Overigens eindigde Heerenveen de wedstrijd met tien man na een onbesuisde overtreding van Espen van Ee op George Cox. Haye strooide in de slotfase nog meer spreekwoordelijke zout in de Volendamse wonden met een schitterend doelpunt (0-4).

Door de nederlaag blijft Volendam steken op de laatste plaats. Vitesse loopt namelijk drie punten uit. Voor Volendam is NEC komende vrijdag (20.00 uur) de eerstvolgende tegenstander en dat duel kun je live volgen in NH Sport op de radio.

Opstelling FC Volendam: Backhaus; Buur (Payne/79), Plat, Benamar (Guessand/79), Flint, Cox; De Haan (Johnson/74), Maulun (Karim/60), Mirani; Mühren (Hoeve/74), Booth