Ga naar Content

De Peiling: snelwegen blokkeren gaat te ver

Zaterdag willen klimaatactivisten van Extinction Rebellion de A10 weer blokkeren. Burgemeester Halsema van Amsterdam heeft ze opgeroepen om dit niet te doen, omdat het zorgt voor veel overlast en problemen voor hulpdiensten van het nabijgelegen VU-ziekenhuis, maar het ziet ernaar uit dat de actievoerders daar niet naar gaan luisteren. Wat is jouw mening over deze blokkades?

Foto: AT5

De laatste tijd werden er vaker wegen geblokkeerd door boze boeren. Uit onderzoek van Kieskompas en de regionale omroepen blijkt vandaag dat de helft van de Noord-Hollanders deze vorm van actievoeren afkeurt.

Hoe denk jij daarover? Gaat het blokkeren van een snelweg te ver? En heb je daardoor ook minder begrip voor het doel van de acties? Heb jij zelf wel eens actie gevoerd voor het een of ander, of gedemonstreerd, en hoe ging dat toen? Laat je reactie achter op onze Facebookpagina of praat mee in de uitzending op NH Radio vanaf 16:20 uur.

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16.30 uur en 17.00 uur tijdens Vandaag de Dag.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wil praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].

Lees ook