Ga naar Content

Hilversumse locoburgemeester sluit café Dudok na twee explosies in twee dagen tijd

Café Dudok aan de Larenseweg in Hilversum is door de locoburgemeester met een noodbevel tijdelijk gesloten. In twee dagen tijd vonden er twee explosies plaats die het pand flink beschadigden.  

Tweede explosie bij Café Dudok - Foto: NH Media

"Ik kan mij goed voorstellen dat omwonenden zich na deze incidenten zorgen maken en vragen hebben over de veiligheid in hun buurt", laat locoburgemeester Karin Walters weten.

"Om de buurt te beschermen en het gevoel van veiligheid te herstellen, heb ik daarom besloten tot een bestuurlijke maatregel van tijdelijke sluiting van het pand. Hopelijk ontstaat zo weer het vertrouwde gevoel van rust en veiligheid in deze mooie buurt."

Schade 

In de nacht van zondag op maandag en maandag op dinsdag zijn er explosieven bij het Hilversumse café geplaatst en aangestoken. Dit is te zien op vrijgegeven camerabeelden. Niemand raakte bij de explosies gewond, maar het pand liep flinke schade op. De politie doet nog onderzoek, maar vermoedt dat het gaat om vuurwerk. 

De eigenaren van het café lieten eerder aan NH weten dat ze erg geschrokken zijn en dat ze niet weten wie achter deze explosieven zit. 

Lees ook