Ga naar Content

Flinke schade aan café in Hilversum na vuurwerkexplosie

Een gesneuveld raam en een kapotte terrasbank, dat is de schade van de explosie die maandagochtend plaatsvond bij Café Dudok aan de Larenseweg in Hilversum. De politie heeft voor het onderzoek een deel van de straat tijdelijk afgezet. Volgens een woordvoerder gaat het hoogstwaarschijnlijk om vuurwerk. 

Explosief gaat af bij Café Dudok - Foto: NH Media

De eigenaren zijn 's middags bezig met het afplakken van de gesneuvelde ruit. De schrik zit er nog goed in. "We hebben geen idee wie hier precies achter zit. Echt verschrikkelijk." Inmiddels heeft het stel al aangifte gedaan.

Op de camerabeelden is te zien dat iets voor 5.00 iemand met een capuchon op iets prepareert bij het raam. Het duurt niet lang voordat er een grote rookwolk ontstaat, waarna het explosief afgaat. Een grote lichtflits vult het beeld. "Niet normaal, toch!"

De politie heeft diezelfde ochtend een gedeelte van de Larenseweg tijdelijk afgezet en onderzoek gedaan. De resten van het explosief zijn meegenomen voor verder onderzoek. Volgens een woordvoerder gaat het hoogstwaarschijnlijk om vuurwerk.

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]