Ga naar Content

Ook Tweede Kamer bemoeit zich nu met aanhoudende problemen EBS

EBS Bus - Foto: NH Media

Na vragen door lokale en regionale politici bemoeit nu ook de Tweede Kamer zich met de chaotische taferelen rond vervoersmaatschappij EBS. De SP-fractie heeft dinsdag Kamervragen gesteld. Sinds de vervoerder het busvervoer in december overnam worden reizigers in Zaanstreek-Waterland en ook in Flevoland om de haverklap geconfronteerd met uitval van busritten.

Door een combinatie van personeelstekorten, een hoger dan verwacht ziekteverzuim, te weinig bussen en operationele problemen kan EBS de afspraken uit het contract met de provincie Noord-Holland en Flevoland niet nakomen. Om de dienstregeling betrouwbaar te maken laat de vervoerder tot en met april minder bussen rijden.

De SP heeft de problemen nu aangekaart bij de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat. Tweede Kamerlid Bart van Kent wil weten wat de reactie is van de staatssecretaris op de chaos bij EBS.

Ook wil Van Kent horen hoe de regering er zo snel mogelijk voor gaat zorgen dat de normale dienstregeling weer wordt uitgevoerd.

De SP vindt overigens dat het openbaar aanbesteden van ov-concessies heeft gezorgd voor een verslechtering van het streekvervoer. Kamerlid Van Kent wil weten of de staatssecretaris die mening deelt.

Lees ook