Ga naar Content

Opnieuw schietpartij in Purmerend: woning beschoten

In de Rietdekkerstraat in Purmerend is vanavond een woning beschoten. Er raakte niemand gewond. De politie is nog op zoek naar de dader.

Woning beschoten in de Rietdekkerstraat in Purmerend - Foto: Foto's: Inter Visual Studio

De woning werd rond 21.25 uur beschoten. Op dat moment was er niemand in de woning aanwezig. Van de dader ontbreekt nog elk spoor. De politie heeft de zaak in onderzoek. 

Even was het onduidelijk of dit schietincident iets te maken heeft met de schietpartij van afgelopen maandag in Purmerend. De politie laat vrijdagochtend weten dat er geen verband is ontdekt met een eerder schietincident bij het station.

'Conflict tussen jongeren'

Het is de tweede keer binnen één week dat Purmerend wordt opgeschrikt door een schietpartij. Afgelopen maandagavond werden er schoten gelost bij het station. Daarbij kwam een 19-jarige man om het leven. Een ander slachtoffer, een tevens 19-jarige man uit Medemblik, ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis.

Volgens de politie is 'een conflict' tussen jongeren in Purmerend de aanleiding van de schietpartij, dit wordt op dit moment verder onderzocht. Voor de dodelijke schietpartij bij het station heeft de politie inmiddels drie verdachten aangehouden. 'Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten', laat de politie weten. 

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.