Ga naar Content

Verraste Telstar-coach Landvreugd mist Snoei en wil nu bravoure zien

Een treurige week bij Telstar. De club uit Velsen-Zuid ontsloeg een paar dagen geleden haar coach Mike Snoei. Inmiddels is duidelijk dat assistent-trainers Anthony Correia en Ulrich Landvreugd het overnemen tot de zomer. Laatstgenoemde deed zijn verhaal. "Best wel verrast en ik mis hem."

Telstar-coach Ulrich Landvreugd vond het ontslag van Mike Snoei behoorlijk pittig - NH Nieuws

"Persoonlijk vond ik het ontslag van Mike Snoei wel moeilijk", geeft een openhartige Ulrich Landvreugd aan. Als assistent kon hij goed opschieten met Snoei en moest er even over nadenken om samen met Anthony Correia het seizoen af te maken. "Ik ben ook loyaal aan de club en je stelt jezelf de vraag of je het tij kan keren bij Telstar."

Veranderingen

Na wat wikken en wegen besloten Landvreugd en Correia deze uitdaging samen aan te gaan. Welke veranderingen het duo gaat toepassen laat Landvreugd een beetje in het midden. "Voetbal gaat om details en we moeten de spelers weer meer bravoure geven."

Tekst loopt door onder de video.

Telstar-coach Ulrich Landvreugd wil zijn ploeg weer meer bravoure geven - NH Nieuws

Mentaliteitsverandering

Tussen de regels door laat Landvreugd merken dat de mentaliteit wel wat aangescherpt mag worden. "Afspraken buiten en op het veld moeten spelers beter nakomen." Zo komen er weleens wat spelers te laat. Daarnaast lijkt het er sterk op dat Telstar morgenavond tegen Helmond Sport in een ander systeem gaat spelen. Al wilde Landvreugd dat niet bevestigen.

De wedstrijd Telstar - Helmond Sport is live te volgen op NH Radio. De sportuitzending begint om 19.00 uur.

"We willen het publiek vermaken en niet worden weggespeeld", daarmee doelt Landvreugd onder meer op de afstraffing afgelopen weekend in Maastricht. Tegen MVV verloren de Witte Leeuwen met 6-1. "We moeten het nu van week tot week bekijken en de groep bij elkaar rapen." Over doelstellingen en ambities in de vierde en laatste periode wil de nieuwe eindverantwoordelijke van Telstar niks zeggen.

Telstar-coach Ulrich Landvreugd over veranderingen en doelstellingen - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52