Telstar ondergaat lijdensweg in Limburg: zesklapper voor MVV

Opnieuw een pijnlijke avond voor Telstar. Op bezoek bij MVV in Maastricht stopte de teller van de Limburgers pas bij zes. Youssef El Kachati redde nog enigszins de eer (6-1).

Telstar-doelman Ronald Koeman jr. moest 6 tegentreffers incasseren - Foto: Orange Pictures

In de slotdagen van de transferperiode sloeg Telstar niet meer toe op de transfermarkt. Zonder Jorginho Soares (verhuurd aan het Spaanse Terrassa FC) en Zakaria Eddahchouri (geblesseerd) ging het in de eerste minuut al mis voor de Witte Leeuwen. Na geklungel van Peter Guinari, die de bal inleverde bij Ferre Slegers, schoot de Belg raak: 1-0.

Uit een vrije trap van Bryan Smeets kopte uitgerekend Özgur Aktas (oud-speler van Telstar) raak achter Ronald Koeman Jr. Dat was al na tien minuten, waardoor het duidelijk werd dat een lange avond zou volgen voor Telstar: 2-0. Guinari bleef klungelen en gaf Dailon Livramento een opgelegde kans. De spits schoof de bal net naast. Dat bleek een voorbode, want voor de rust maakte Mart Remans nog 3-0.

Özgür Aktaş - Foto: Pro Shots / George Deswijzen

Het was in de tweede helft vooral aan Ronald Koeman te danken dat het nog 3-0 bleef. Toch scoorde Telstar uit het niks een eretreffer. Youssef El Kachati maakte zijn eerste goal in het shirt van de Velsenaren: 3-1. Alle mogelijke hoop op een resultaat kon snel de ijskast in.

Binnen acht minuten scoorde MVV namelijk drie keer. Na een eigen doelpunt van doelman Koeman strooide Bryan Smeets nog meer zout in de wonden. Zijn laatste goal was vanaf de strafschopstip. Verder leed werd Telstar bespaard, waardoor het 6-1 bleef.

Opstelling Telstar: Koeman; Kruiver (Tahiri/81), Apau, Guinairi (Seedorf/46), Oude Kotte, Turfkruier (Koswal/46); Plat (El Kachati/46), Overtoom (Van de Loo/75), Bakker; Van den Heerik