Ga naar Content

Vier straten in Alkmaar aangewezen tot veiligheidsrisicogebied na explosiegolf

Vier straten in Alkmaar zijn aangewezen tot veiligheidsrisicogebied. Binnen zo'n gebied kunnen mensen op straat preventief worden gefouilleerd. De aanleiding van het besluit is de explosiegolf van de afgelopen dagen. Burgemeester Anja Schouten nam eerder al andere maatregelen, zoals cameratoezicht en het sluiten van panden.

Door een explosie bij een flat aan de Mesdaglaan werden alle ramen uit het portaal geblazen - Foto: Alkmaar Centraal

Het veiligheidsrisicogebied geldt tot eind februari voor de straten Mesdaglaan, Olieslagerstraat, Ruusbroechof en de Lekstraat, en hun directe omgeving. Sinds oktober zijn er in Alkmaar elf explosies geweest met zwaar vuurwerk: negen in woonwijken, twee bij bedrijven. Sinds die tijd doet de politie en het Openbaar Ministerie (OM) onderzoek naar deze ontploffingen.

3 keer op 1 dag 

Afgelopen maandag waren er drie explosies op één dag: in de Ruusbroechof in de wijk Overdie. Later die avond waren er explosies op de Mesdaglaan in De Hoef en de Olieslagerstraat in de wijk De Mare.

Op de Ruusbroechof en in de Olieslagerstraat waren al eerder explosieven afgegaan. In alle getroffen straten is ook cameratoezicht ingesteld. Die beelden worden live uitgekeken. Er staan daar informatieborden met informatie over de aanwezigheid van de camera’s.

Bewoners en omwonenden van de vier straten zijn aanstaande vrijdagavond uitgenodigd om in gesprek te gaan met de burgemeester, politie en OM. 

Foto: Opsporing Verzocht

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]