Ga naar Content

Kan Castricumse Rugby Club de gloriedagen doen herleven?

Van 2003 tot 2007 waren de rugbyers van Castricum onoverwinnelijk en werden ze vijf keer op rij landskampioen. Sindsdien werd er geen kampioenschap meer gevierd. Kunnen de oude tijden worden herleefd in het Noord-Hollandse dorp?

Kunnen gloriejaren herleven in Castricum? - NH Nieuws

"Wij kunnen landskampioen worden en als wij in de top vier komen kan alles gebeuren", zegt aanvoerder Toby Twigg overtuigd. Castricum plaatste zich voor de kampioenspoule en de eerste wedstrijd werd gewonnen van Hoek van Holland (19-5).

Ervaring

Na het laatste kampioenschap in 2007 ging het minder met Castricum. "Wij zijn wat afgezakt. Wij misten een stukje opvolging van de oude jongens. De sport is grotendeels ervaring en dat maakt het dan lastig. Je moet weten hoe je wedstrijden moet uitspelen of op bepaalde momenten dood moet leggen. Als jonge speler weet je dat vaak nog niet", aldus Maik Schermer van de technische commissie van Castricum.

"In dit soort wedstrijden komen wij erachter wie een topteam is"

Castricum-aanvoerder Toby Twigg

Welshman op zijn plek in Castricum

Door het vertrek van aanvoerder Dirk Wieringa naar Australië is Toby Twigg aangewezen als aanvoerder. De geboren Welshman woont ruim drie jaar in Nederland en vindt het geweldig. "Echt een leuk land, met leuke mensen. Ik woon en werk hier en ga hier lang blijven", aldus Twigg.

Landskampioen

De rugbyclub hoopt snel de definitieve aansluiting te vinden met de Nederlandse rugbytop. Zaterdag kwam landskampioen RC Eemland op bezoek. NH Sport was aanwezig en maakte de bovenstaande reportage.

Ook in de kleedkamers mocht er gefilmd worden. "In dit soort wedstrijden komen wij erachter wie een topteam is. Vandaag worden de mannen van de jongens gescheiden", sprak Twigg voor het begin van de wedstrijd. 

Lees ook