Ga naar Content

Tranen, trots en tragiek bij RFC Haarlem tijdens landelijke rugbyfinale

De rugbyers van RFC Haarlem speelden zaterdag om het landskampioenschap tegen DIOK. In een spectaculaire wedstrijd verloren de Noord-Hollanders uiteindelijk in de verlenging met 35-33. "Wat een bizarre wedstrijd", aldus RFC Haarlem-aanvoerder Lucas de Waaij.

Rugbyfinale RFC Haarlem: tranen, trots en tragiek - NH Nieuws

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd maakte Haarlem gelijk en werd het 27-27. In de superspannende verlenging kwam Haarlem zelfs op voorsprong, maar het was uiteindelijk DIOK die de landstitel prolongeerde.

"Haarlem staat nu op de kaart en praat over ons"

rfc haarlem-coach mike panoho
RFC Haarlem-aanvoerder Lucas de Waaij - Foto: Gerard Spaans Sportsphotography / Orange-Pictures

"Dit is pas het begin. Haarlem staat nu op de kaart en praat over ons", was het commentaar van coach Mike Panoho na afloop. RFC Haarlem kende een bijzonder seizoen. De Noord-Hollanders speelden hun eerste seizoen in de ereklasse en haalden dus meteen de finale.

Tranen na video

NH Sport liep de hele dag mee met de Haarlemmers. Die kwamen zaterdagochtend bijeen in het clubhuis van Haarlem voor een gezamenlijk ontbijt. Daarna keken de rugbyers naar een motivatievideo. Familieleden, die soms aan de andere kant van de wereld wonen, wensten de mannen geluk richting de finale. Dat zorgde voor tranen bij een deel van de selectie.

Rond 12:00 uur stapten de mannen in de bus richting Amsterdam. In het Nationaal Rugby Centrum Amsterdam werd de finale gespeeld.

Foto:

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 17.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en daarna elk half uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]