Anish Giri strandt in het zicht van de haven in Wijk aan Zee

Anish Giri zal deze editie van Tata Steel Chess niet op zijn naam schrijven. De winnaar van het toernooi in 2023 verloor in de halve finales van de tiebreaks verrassend van Dommaraju Gukesh. Wei Yi (China) won het prestigieuze schaaktoernooi in Wijk aan Zee.

Anish Giri (midden) tijdens Tata Steel Chess 2024 - Foto: ANP

Aan het eind van de dertiende speelronde hadden vier schakers, waaronder de 29-jarige Giri, 8,5 punten behaald. Ze deelden daarmee de eerste plaats. Een zogenoemde tiebreak (partijen snelschaak) moesten voor de beslissing zorgen. In die beslissende schaakpartijen begon Giri met een zege op Gukesh, maar won de Indiër de volgende twee partijen.

Wei Yi rekende in de halve finales af met de Oezbeek Nodirbek Abdoessatorov en troefde in de finale Gukesh af.