Ga naar Content

FC Volendam onderuit tegen Fortuna Sittard in zwakke wedstrijd

FC Volendam heeft in eigen huis een nipte nederlaag moeten slikken tegen Fortuna Sittard. In een weinig verheffende wedstrijd was een doelpunt van Inigo Cordoba voldoende. Volendam verzuimt daarmee om afstand te nemen van de onderste plaats. 

Inigo Cordoba juicht, terwijl Volendam baalt - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Net als tegen Heracles Almelo trad Volendam aan zonder Xavier Mbuyamba. Lequincio Zeefuik, die komende zomer naar AZ vertrekt, stond wel in de basis. Bij de Volendammers zaten nieuwelingen Axel Guessand en Vivaldo Semedo op de bank.

De huurlingen van Udinese zagen een zeer zwak Volendam voor de dag komen in de eerste helft. Verder dan een zachte kopbal van Damon Mirani kwam de thuisploeg niet. De Palingboeren hadden geluk dat Fortuna ook niet het vizier op scherp had. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Lequincio Zeefuik stond weer in de basis - Foto: Orange Pictures

Snel in de tweede helft was het Inigo Cordoba, die de Limburgers liet juichen. De Spaanse spits gleed een voorzet van Kaj Sierhuis in het doel bij de tweede paal: 0-1. De VAR moest nog even de goal checken, maar keurde hem uiteindelijk goed. Volendam liet zich na die openingstreffer wel iets meer gelden. Zo schoot Zach Booth uit het niets vol op de paal. 

Vlak voor het einde had Zeefuik zijn vijfde goal kunnen scoren, maar liet dat na. Het eindigde daardoor in een zege voor Fortuna Sittard. Volendam blijft op plek zeventien steken in de eredivisie en heeft verzuimd om afstand te nemen van Vitesse. FC Utrecht is volgende week zondag 14.30 uur de volgende tegenstander. 

Opstelling FC Volendam: Backhaus; Buur, Mirani (Semedo/76), Benamar, Plat, Cox; De Haan (Mühren/83), Le Roux, Twigt (Maulun/76); Ould-Chikh (Booth/63), Zeefuik

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52