FC Volendam pakt zwaarbevochten punt tegen Heracles in strijd tegen degradatie

FC Volendam heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Lequincio Zeefuik opende voor de rust de score, waarna Jizz Hornkamp in de tweede helft gelijkmaakte (1-1). De palingboeren hebben evenveel punten als Vitesse, dat morgenmiddag tegen Feyenoord speelt.

De reactie van FC Volendam-trainer Regillio Simons na het gelijkspel tegen Heracles - NH Nieuws

Trainer Regilio Simons koos ervoor om met Lequincio Zeefuik te starten. Dat ging ten koste van Robert Mühren. Ook Luke Le Roux begon in de basis en dat was voor de Zuid-Afrikaan zijn basisdebuut voor FC Volendam.

"Zeefuik is sterk aan de bal en geeft je in dit systeem meer aanvallende krachten"

Volendam-trainer Regillio Simons

Zeefuik

Na het stormachtige begin van Heracles werd Volendam gevaarlijk. Met een schot buiten deze zestien werd Zeefuik gevaarlijk. Daarna kregen de bezoekers een corner en met een prachtige kopbal opende Zeefuik de score.

Na de goal van FC Volendam zakte de wedstrijd in. Heracles werd het meest gevaarlijk via kansen van Jannes Wieckhoff en Jordy Bruijn, maar keeper Mio Backhaus hield zijn doel schoon en met een 0-1 stand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Tekst loopt door onder video.

Regillio Simons over Lequincio Zeefuik: "Hij is sterk aan de bal en dat geeft je meer aanvallende kracht" - NH Nieuws

Heracles komt langszij

Na rust had Heracles het balbezit, maar dit leverde in de eerste vijftien minuten van de tweede helft geen uitgespeelde kansen op. In de 63e minuut kwam Heracles langszij. Invaller Jizz Hornkamp tikte van dichtbij binnen:1-1. Daarna ging het thuispubliek achter Heracles staan en had Volendam het moeilijk.

Tekst loopt door onder foto

Lequincio Zeefuik kopt binnen - Foto: PRO SHOTS / Ron Jonker

Overleven

Met nog zo'n twintig minuten te gaan schoot De Keersmaecker net over het Volendam-doel en bleef Heracles druk zetten. In een uitbraak wist FC Volendam nog gevaarlijk te worden. Na een prachtige actie van Zeefuik kon invaller Zach Booth richting het Heracles-doel opstomen, maar zijn schot ging over.

In de slotfase kwam Volendam goed weg nadat een kopbal van Hoogma maar net over de goal ging. Voor FC Volendam was het in de tweede helft voornamelijk overleven en dat lukte met veel kunst-en-vliegwerk. "De jongens hadden er meer uit willen halen. Ik zie het niet als dat wij twee punten hebben verloren, maar wij kunnen met deze wedstrijd verder", was het commentaar van Simons.

Rode lantaarn

FC Volendam staat door het puntje nog steeds achttiende in de eredivisie. De rode lantaarn kan morgen wel worden afgegeven aan Vitesse. De Arnhemmers komen vanaf 14.30 uur in actie tegen Feyenoord. Bij een nederlaag is Volendam zeventiende door een beter doelsaldo.

Opstelling FC Volendam: Backhaus; Cox, Mirani, Benamar, Plat, Buur (Douiri/84); Le Roux, De Haan, Twigt; Ould-Chikh (Booth/65), Zeefuik